Testpanel: Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder

Brother DCP J1300DW


Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder

Uit onderzoek van Kieskeurig blijkt dat 44 procent van de Nederlanders op dit moment geen koolmonoxidemelder bezit, terwijl 97 procent wel bekend is met de gevaren van koolstofmonoxide. Van de 56 procent respondenten die wel een melder heeft, controleert 28 procent nooit of de melder nog werkt, ondanks de maximale houdbaarheidsdatum. De Nest Protect V2 vertelt je of er mogelijk gevaar is en waar die rook of koolstofmonoxide is gedetecteerd. Tegelijkertijd krijg je een melding op je telefoon. Middels zelfcontrole test de melder bovendien zijn eigen batterijen en sensoren. Het Kieskeurig-testpanel heeft deze slimme rook- en koolmonoxidemelder getest. De resultaten lees je in dit testverslag.

Wat was je eerste reactie?

M. Verhaegen
Het openen van het doosje is al een feestje: wat een mooie melders. Als vrouw alleen was ik ergens bang dat de installatie van de melders een hele klus zou worden, maar dat was het echt niet. De schroeven voor het bevestigen van de melders zitten er zelfs bij. Met de duidelijke handleiding erbij hangen de melders binnen no time aan de muur en is de app geïnstalleerd.

Melissa
De installatie en vervolgens het ophangen ging vlot en gemakkelijk. De Nest Protect maakt snel verbinding met je Wi-Fi, zodat je meldingen kunt ontvangen via de Nest-app en eventueel het alarm ook op zeer simpele wijze via deze app kunt uitschakelen.

Ralph
De melders werden afgeleverd in strak en stevig verpakkingsmateriaal. Eén druk op de knop in het midden en het inschakelen/opstarten gaat geheel vanzelf. Wanneer gereed wordt er met luide stem gezegd dat het apparaat klaar is voor gebruik en een led-ring kleurt eventjes groen. Kind kan de was doen.

Tom
Pracht product waar niet alleen aan veiligheid is gedacht, maar ook aan design en dagelijks gebruiksgemak. Detecteert rook en koolmonoxide met weinig kans op vals alarm (stoomcontrole). Werkt ook super in de keuken!

Joyce
De verpakking oogt direct goed en verzorgd, een pluspunt vind ik altijd. In de handleiding staat een duidelijke beschrijving hoe, maar ook waar je de Nest Protect rook-/koolmonoxidemelders het beste kan installeren.

Rob
De Nest Protect voelt erg degelijk aan. De installatie is erg gemakkelijk en kan zonder handleiding worden uitgevoerd.

Tessa
Er hangen al jaren rookmelders in ons huis maar koolmonoxide detecteren ze niet en dat is juist een gevaarlijk gas wat je niet ruikt. Ik was dus blij dat ik de rook- en koolmonoxidemelders van Nest mocht testen.

Chris
Na het openen van de verpakking zie je al aan de manier waarop het is ingepakt dat overal aan gedacht is, zelfs de schroefjes zijn speciaal, er zit een duidelijke gebruiksaanwijzing bij en de installatie via de Nest-app en het koppelen is een fluitje van een cent.

Nico
Zeer mooi ontwerp en makkelijk te bevestigen op allerlei ondergronden. De installatie ging zeer gemakkelijk met behulp van de Nest-app. Dit was in 5 minuten klaar.

Wat zijn de voordelen?

Pluspunten

• Melder van zowel rook- als koolstofmonoxide
• De Nest-app
• Eenvoudige installatie (via de Nest-app)
• Nederlands gesproken melding en kleurenindicatie
• Nachtwacht en nachtverlichting
• Meerdere melders aan elkaar te koppelen
• Mooi, strak design
• Te koppelen aan Nest thermostaat, ook via de app

Melissa

Tijdens het douchen hoorde ik een spraakmelding uit de Nest Protect over rookontwikkeling op de gang bij de douche. Dat klopte, want ik was de afzuiger vergeten aan te zetten. Zeer eenvoudig kon ik via de app aangeven dat het loos alarm was en voorkomen dat het alarm daadwerkelijk afging. Alles is op afstand via de app te besturen en ook als je niet thuis bent, kun je via de app zien of alles in orde is. Dat vind ik een fijn en veilig idee.

Tessa
In de beschrijving staat dat de melder allerlei kleuren heeft en waar ze voor staan. Hopelijk zie ik de rode kleur nooit verschijnen maar als het wel zo is weet ik dat er koolmonoxide in de lucht hangt of dat er heel veel rook is. Ook handig is dat de melder oplicht als je er in het donker onderdoor loopt.

Tom
Door middel van de Nest-app zijn alle melders en ook mijn Nest thermostaat met elkaar gekoppeld. Zo schakelt bij een alarm bijvoorbeeld ook de CV uit.brother a3 sfeerbeeld


Wat zijn de nadelen?

Minpunten

• Prijzig
• Smartphone of tablet benodigd

Rob
Een premium product met veel functionele opties maar ook voor een premium prijs.
 

Bekijk de prijzen