Nikon COOLPIX W300 rood

Specificaties
Megapixel
16 megapixel
Filmen in full-HD
Filmen in 4K Ultra-HD
Optische zoom
5 x optische zoom
Bekijk 3 andere uitvoeringen

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 8 reviews die zijn achtergelaten voor de Nikon COOLPIX W300 rood op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Emile 31-08-2017
  • Product paar dagen in bezit

Action cam

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon COOLPIX W300 geel

Algemene score

9,0
Prima camera die boven en onderwater filmt en foto's maakt. Hiervoor had ik de Nikkon W130 waar ik erg tevreden mee was en heb nu, de nagenoeg zelfde, W300 aangeschaft. Het verschil is dat er nu ook, buiten de ingebouwde WIFI en GPS ontvanger, ook bluetooth is ingebouwd, waardoor je via de Nikon SnapBridge app makkelijk toegang hebt tot je foto's en video's.
Toestel maakt ook bij minder licht acceptabele foto's en compenseert goed bij tegenlicht opnames. Vooral bij dat laatste laten GoPro's en verwante camera' steken vallen. Het toestel stelt snel scherp en 5 x zoom en filmt in 4K. De Nikkor lens laat aan de zijkant weinig bolling zien waar je dit wel bij andere camera's ziet. Een nadeel voor de nagelbijters onder ons zouden de bediening van de knopjes naast het scherm kunnen zijn.
Al met al een steekt deze camera met kop en schouder boven de diverse action cam's uit waarbij wel gezegd moet dat de Hero 5 een stuk kleiner is maar daarmee ook het scherm kleiner is.

Pluspunten

  • WiFi, GPS, Bluetooth, 4K
  • Uitstekende witbalans
  • Groot scherm
  • 30m waterproof

Minpunten

  • Stevige prijs
  • Groter dan Hero 5
  • Bediening knopjes naast het scherm

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Rush 28-04-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Had beter verwacht en gehoopt

Geschreven voor: Nikon COOLPIX W300 zwart

Algemene score

6,0
Ik heb de W300 gekocht om mee te duiken. Naast de W300 heb ik een grotere onderwaterset (Sony RX-100 M5 met onderwaterhuis, lampen en flitser). De W300 was bedoeld als extra camera die ik makkelijk in een pocket zou kunnen stoppen, vooral vanwege de macro stand of als ik niet mijn grote set wil meenemen onderwater.

Het mooie van de camera is dat hij daadwerkelijk tot 30 meter waterdicht is (getest tot 29,8). In tegenstelling tot de Olympus Tough TG-5 (tot 15 meter) heb je dus geen onderwaterhuis nodig.
Ik heb de camera uitgebreid getest tijdens een duiktrip naar de Malediven, met gemengde gevoelens: Macro foto's met de interne flitser waren goed, zelfs beter dan verwacht, maar 4K filmpjes en foto's in de onderwaterstand van manta's vielen zwaar tegen. De belichting vond ik niet goed (te licht) en de filmpjes waren erg blauw/wit.
Dieper dan een meter of 8 verliezen foto's en filmpjes de kleur rood en worden ze blauw/wit, maar met een onderwaterstand verwacht ik dat de kleur rood wordt toegevoegd, maar dit was bij mijn W300 zeker niet het geval. In het verleden dook ik met een GoPro met roodfilter, en dat was prima.

Ook boven water een aantal foto's gemaakt. Ook dat was wisselend van resultaat. Strandfoto's waren prima, maar timelapse opnames waren erg slecht. Midden in de opname verloor de camera zijn focus en was de opname waardeloos.

Het gebeurde ook vaak dat het scherm aan de achterkant besloeg, vol met condens aan de binnenkant. Dit duurde dan ca. een uur voordat dat weg was. Ik kan me daar iets bij voorstellen als je uit het water komt en de camera daarna in de zon legt, maar niet als de camera al uren uit het water is. Tevens is het me overkomen dat het glaasje voor de lens besloeg waardoor foto's maken tijdelijk helemaal niet meer mogelijk was.

Al met al valt de camera mij wat tegen waar ik hem voor gekocht heb.

Pluspunten

  • 30 meter waterdicht, geen onderwaterhuis nodig
  • Goede macro stand
  • Veel mogelijkheden

Minpunten

  • Beslaat gemakkelijk, zowel scherm als lens
  • Onderwaterstand valt tegen
  • timelapse valt tegen

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Hanneke 21-03-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Prima onderwatercamera (tot je het klepje niet goed sluit)

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon COOLPIX W300 zwart

Algemene score

9,0
Ik heb er maar heel kort plezier van gehad helaas. We schafte deze camera aan, na in vele voorgangers teleurgested te zijn geweest in resolutie en kleur bij onder water gebruik. De verwachtingen waren hoog en voor het grootste deel heeft de camera dat ook waargemaakt. We schaften hem speciaal aan voor onze snorkelactiviteiten tijdens een vakantie op Curaçao. Tijdens ons eerste tripje ging dat prima. Omdat we vaak uren op het water liggen heb ik hem voor de zekerheid 's nachts opgeladen, waarna ik zelf zo stom was om bij het afkoppelen van het oplaadsnoertje het klepje niet goed te sluiten. Bij het tweede snorkeltripje liep hij dus vol met zeewater. Dat is nadrukkelijk niet de fout van de producent. Nogmaals: ik heb zelf niet goed opgelet. Ik denk zelfs dat het een betere afsluiter was dan van alle camera's die we hiervoor hadden. We hebben voorheen diverse varianten van de Olympus Tough gehad. Fijn, dat in tegenstelling tot die van Olympus hier een standaard SD kaartje in kan. Batterijduur is prima. De beeldkwaliteit was ook superieur aan alles wat we hiervoor gehad hebben, wat fijn is als je de foto's wat groter wilt afdrukken in een fotoboek. En de kleuren waren ook erg veel beter bij het onderwater fotograferen. Ook aan te bevelen trouwens tijdens andere wateractiviteiten of bij dagtripjes waarbij het zo hard regent dat een andere camera niet gebruikt kan worden. Ik was er - helaas maar kort - heel erg blij mee. Op de vakantielocatie een vervanger gevonden van Fuji met ook 5x zoom en dezelfde resolutie, maar ahcteraf gezien aanzienlijk mindere beeldkwaliteit.

Pluspunten

  • prachtige beeldkwaliteit
  • veel gebruikssmogelijkheden
  • 5x zoom
  • uitstekende prjis-kwaliteitsverhouding

Minpunten

  • geen tasje erbij

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Pedro 15-04-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prima outdoor camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon COOLPIX W300 rood

Algemene score

9,0
Prima outdoor camera die bij alle weersomstandigheden en outdoor activiteiten bruikbaar is. Stofdicht en schokbestendig. Er is een borsteltje meegeleverd om de randen van het klepje schoon te houden.
Dat is noodzakelijk om de waterdichtheid tot 30m te garanderen. Er zit een LED lampje in om het onderwerp (dichtbij) bij te lichten. Via de snapbridge software zijn foto's automatch over te zetten naar een smartphone. Verder beschikt de camera over wifi en bluetooth connecties. Kan 4K film opnamen maken.

Pluspunten

  • foto doorsturen naar smartphone
  • Ingebouwd GPS
  • Compass
  • 4K video
  • 30m waterdicht

Minpunten

  • geen polsband meegeleverd

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Irma 07-03-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Prachtige onderwater opname's

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon COOLPIX W300 geel

Algemene score

9,0
Toestel gekocht i.v.m vakantie waar we veel gesnorkeld hebben. Super handig toestel, makkelijk te bedienen, ook onder water, vondt het resultaat meerdan goed. Ook "boven water" prima foto's. Handig voormaat, makkelijk mee te nemen

Pluspunten

  • Prachtig resultaat foto's
  • Makkelijk in gebruik
  • Handzaam
  • Ook handig in de regen

Minpunten

  • Miste een polsband

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Sjaak Nieuwland 26-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

compacte camera ook voor onderwater

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon COOLPIX W300 multi

Algemene score

9,0
Ik heb de camera hoofdzakelijk gekocht voor fotograferen tijdens het duiken prima compacte camera voor onderwater mooie foto's en filmpjes .

Pluspunten

  • compact formaat voor onderwatercamera
  • goed waterdicht tot 30 meter

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Jan J 19-11-2017
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Robust

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon COOLPIX W300 rood

Algemene score

10,0
Kan tegen een stootje en tegen water, Wordt met name gebruikt op fietsvakantie. Maakt duidelijke foto’s en is eenvoudig in gebruik.

Pluspunten

  • Kan tegen een stootje
  • kan tegen water
  • goede foto's
  • eenvoudig in gebruik

Minpunten

  • iets meer zoom zou fijn zijn

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Rauwerda 29-08-2017
  • Product paar dagen in bezit

Nikon Coolpix W300

Geschreven voor: Nikon COOLPIX W300 geel

Algemene score

9,0
Mooie Camera gekocht om mee te duiken zit wifi en bluethooth op mooie grote display makkelijk instelbaar led verlichting erbij

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer