Sony ZV-1 zwart

Specificaties
Optische zoom
2,7 x optische zoom
HD type
4K Ultra HD
Kleur(en)
zwart
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 15 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony ZV-1 zwart op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,9

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Fien 17-07-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Verrasend veel mogelijkheden in een compacte camera!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony ZV-1 zwart

Algemene score

9,0
Sinds een week ben ik in het bezit van een Sony ZV1. Qua uiterlijk een strak en stevig model. Voor vlogs zit er een lcd-scherm op welke je in diverse hoeken kan draaien, om jezelf en het onderwerp zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Tot nu toe voornamelijk gebruikt voor watersport vlogs. Geluid is goed, kraakhelder, ondanks dat er soms veel wind in de microfoon blaast. Bijgeleverde windscherm functioneert dus goed!

Met de diverse filmmodi, brengt hij bewegingen haarscherp in beeld. Ook in staat toffe slomos te maken, wat mij betreft echt een aanwinst. Ook met scherptediepte mogelijkheden tijdens filmen, en de kwaliteit van de beelden bij weinig licht, heeft deze camera mij verrast

Over het algemeen, een veelzijdig model wat veel te bieden heeft in een compacte case. Tot nu toe heeft deze camera mijn verwachting overtroffen, en ik ben er zeker van dat ik nog niet alles heb ontdekt.

Ik ga mijn tijd gebruiken de eindeloze mogelijkheden van de camera verder te ontdekken

Een dikke aanrader!

Pluspunten

  • geluidskwaliteit
  • eenvoudige bediening
  • compact (makkelijk mee te nemen)

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

RobvanLaere 21-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekregen

Voor mij de beste vlogcamera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony ZV-1 zwart

Algemene score

9,0
Voor mijn blog over ouderschap en vaderschap was ik op zoek naar een nieuwe camera om mijn blogs te ondersteunen met videomateriaal. Na veel zoeken kwam ik uit op de Sony ZV-1. Deze vlogcamera schiet kristalhelder beeld en zowel binnen als buiten is ook het geluid perfect. Buiten heb ik gebruik gemaakt van het meegeleverde windscherm en dit werk zoals het zou moeten.

De camera heeft veel verschillende opties die je kan bedienen met de knoppen op de achterkant van de camera. Helaas heeft het scherm geen touchscreen, maar dit heb ik in de maand dat ik de camera gebruik ook niet echt gemist. De opties als slow motion, product focus en de auto focusfunctie zijn erg handig.

Helaas is er geen bijgeleverd statief, maar dat mag je ook niet verwachten voor deze prijs. Tot nu toe heeft een stapeltje boeken mij aardig geholpen om perfecte vlogs op te nemen.

Pluspunten

  • Solide
  • Klein
  • Beeld
  • Geluid

Minpunten

  • Geen touchscreen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

HaNiWe 30-07-2020
  • Product getest

Prima Vlogcamera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony ZV-1 zwart

Algemene score

8,0
De Sony ZV-1 is een camera die specifiek gemaakt is om mee te vloggen. Tegelijk is het natuurlijk ook gewoon een goede fotocamera met bijna alle opties die je zou wensen. Niet voor niets gebruiken veel youtubers een Sony camera.
Wij gebruikten hem om mee te filmen, maar ook om foto's te nemen.
Installeren gaat kinderlijk eenvoudig. Alles wijst zichzelf.
Doordat de camera vooral gemaakt is voor vloggen, zit er een grote rood omrande knop aan de bovenzijde om te filmen. Een beetje verwarrend voor als je foto's wilt nemen, want daarvoor zit een aparte knop, met een zoomknopje.
Bij de camera zit een windkapje geleverd die je bovenop de camera kunt plaatsen zodat je (nog) beter geluid hebt.
Daardoor is de aan en uit knop soms wat lastig te vinden. Maar als het toestel even zonder gebruik ergens ligt gaat het ook vanzelf wel uit.
Overigens is de batterij wel een punt van aandacht. Als je veel filmt en af en toe ook iets terugkijkt is deze snel leeg.
Filmen met de camera gaat goed. De beelden zijn prima en het geluid ook. Hij ligt redelijk in de hand, maar ik moet eerlijk zeggen dat je bijna verplicht wordt om een accessoire aan te schaffen zodat je hem beter vast kunt houden.

De camera bevat de nodige intelligentie, bijvoorbeeld dat de achtergrond wat geblurd kan worden als je een portretfoto maakt. Dit is handmatig aan en uit te zetten. Werkt goed en geeft mooie effecten.

De zoom is ook prima. Wel valt op dat als je inzoomt in een stille omgeving je via de (daarmee bewezen goede) microfoon het geluid van het inzoomen boven het achtergrond geluid uit hoort komen.
Het schermpje kan in verschillende functies als een touch screen gebruikt worden,aar schijnbaar was het softwarematig te ingewikkeld om dat voor alle functies in te programmeren. Zo kon je bijvoorbeeld tijdens het instellen niet dmv touch screen werken, maar kun je wel via een touch screen aangeven welk gezicht of welk onderwerp door de focus gevolgd moet worden als je bijvoorbeeld in een landschap wilt filmen of fotograferen.
Als je zoekt naar een goede camera, die vooral gemaakt is om te vloggen, maar waar je ook prachtige fotos mee kunt maken, dan is dit zeker een aanrader.
De foto's en video's zijn relatief eenvoudig draadloos over te zetten naar je mobile device, maar via bijgeleverde kabeltje ook op laptop, etc.

Pluspunten

  • Achtergrond kan weggeblurd worden tijdens opnames
  • Mooie scherpe beelden
  • Goede microfoon ingebouwd

Minpunten

  • Batterij redelijk snel leeg
  • Bij zoomfunctie tijdens filmen hoor je de zoomlens

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Curly1993 27-07-2020
  • Product getest

Mooie camera... maar..

Geschreven voor: Sony ZV-1 zwart

Algemene score

4,0
Ik heb deze Sony ZV-1 Mogen testen. Het is een mooie compacte camera's die super fijn filmt en fotografeert. Enkel kreeg ik het niet voor elkaar om de camera te koppelen met mijn One plus 8, na informeren is dit een bekend probleem bij Sony. Dat maakte hem voor mij niet geschikt voor waar ik hem voor zou gebruiken.

Pluspunten

  • Compact
  • Mooie beelden op de camera

Minpunten

  • Geen koppeling met One Plus 8 toestel

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Roosmarijn 24-07-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Top camera voor een beginnende vlogger!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony ZV-1 zwart

Algemene score

8,0
Ik, als beginnende vlogger, vind de Sony ZV-1 vlogcamera echt top! De camera is compact en licht waardoor je hem makkelijk overal naar mee toe kan nemen. Je kan met de vlogcamera makkelijk vanuit twee kanten filmen door de uitklapbare display. Ideaal voor als je zelf ook op de vlog wilt ;). De kwaliteit van het beeldmateriaal is erg hoog: scherp en je hoort het geluid goed. Omgevingsgeluiden worden verminderd en je stem blijft helder.

Ik heb veel beeldmateriaal in de natuur gemaakt. De kwaliteit van het beeld is goed doordat de kleuren worden geoptimaliseerd in helderheid en kleur.

Het minpunt is dat de vlogcamera geen touchscreen bevat: ik probeerde meerdere malen te navigeren met mijn vingers zonder resultaat. Bij een nieuwe vlogcamera had ik dit toch wel verwacht. Daarnaast gaat de batterij van de camera niet zo lang mee als verwacht.

Pluspunten

  • Compact en licht
  • Uitklapbare display
  • Kwaliteit beeldmateriaal

Minpunten

  • Geen touchscreen
  • Batterijduur

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Lottachan 20-07-2020
  • Product getest

Echt super beeldkwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony ZV-1 zwart

Algemene score

8,0
ik heb het product mogen testen en inmiddels ben ik er helemaal vertrouwd mee.
Ik vlog voornamelijk over mijn dieren en soms korte docu's.
De film kwaliteit is ontzettend goed, zelfs als amateur krijg je zeer hoge kwaliteit beelden. De beeld stabilisator is ook echt hemels!
Het geluid is goed (je kan het alleen niet zo hard op de camera zelf afspelen)
Het draaiende scherm is erg fijn en de autofocus is heel goed!
Kort om je krijgt echt prachtige beelden!

Een paar kleine puntjes van kritiek, je kan geen foto's maken zonder te filmen, iets wat ik als hobby fotograaf erg onpraktisch vind. (Maar het is een vlog camera dus eigenlijk is dit muggenzifterij)
En de app om de video vanuit de camera te vervoeren naar je telefoon doet het niet denderend. Foto's gaan goed en zeer korte videos ook (tot 40 seconden)
Maar langere beelden krijg ik niet draadloos op een andere device... het kan aan mij liggen maar ik denk dat de app dit (nog) niet aan kan. Wel heel jammer!

Verder echt een top product, lekker compact, goede kwaliteit, ook van dichtbij en heel vriendelijk in gebruik!

Pluspunten

  • Goed geluid
  • mooi beeld
  • Goede beeldstabilisatie
  • top autofocus!

Minpunten

  • De app werkt niet heel goed
  • foto's maken moet tijdens het filmen
  • het van de camera zelf kan niet zo hard

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Lisa 18-07-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

vlogCamera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony ZV-1 zwart

Algemene score

8,0
Ik heb de sony zv1 nu iets meer dan een week in gebruik. De camera komt in een simpele verpakking met daarbij een batterij, een kabel een windruisfilter en een micro usb kabel. De camera voelt stevig aan en je hebt het idee dat je iets vastpakt wat stevig en robuust is. Het in gebruik nemen van de camera gaat ook vrij simpel met de bediening die in de basis voor zich spreekt. Ik gebruikte voor de camera eigenlijk veel mijn telefoon omwille van het gemak en ik film vaak mijn dagen in het gezinsleven. Dit doe ik soms 4x per week en soms misschien maar 1x afhankelijk van ons schema. Ik heb de camera eerst binnenshuis getest. We hebben wel een woning waar veel licht binnen valt, wat misschien een scheef beeld voor binnen film en fotografie geeft. Met het in gebruik nemen van de camera merkte ik meteen op dat de camera zich heel snel en herhaaldelijk focust op de gezichten van mijn kinderen, die ik op dat moment filmde. Het knopje rechtsboven op de camera, voor het scherpstellen en vervagen van de achtergrond. Kun je naar wens een snelfunctie geven. Maar in die fase zit ik nog niet. Het is af en toe een klein beetje zoeken/wennen op welke knop je vinger nu zit. Los van het snel gezichten vinden is de beeldkwaliteit van de sony heel mooi en scherp. Met voldoende licht schiet je duidelijke mooiere crispy beelden. De automodus maakt het makkelijk in ieder geval wegwijs te raken met de camera. Toen ik met de camera naar buiten ging merkte ik vooral dat het erg zoeken was naar een juiste hoek. Dit probleem kan zich natuurlijk makkelijk voordoen op een zonnige dag. De sony heeft gelukkig een ND filter. Deze zorgt ervoor dat je in ieder geval met te veel licht toch beelden kun vastleggen waar je wat aan hebt. Dat is een echt plus. Als je echter in een positie bevind waar je invloed heb op omstandigheden zoals licht dan heeft dat de voorkeur omdat je toch wel een enigszins donkere of matte film krijgt of een overbelichte achtergrond. Verder is een klein puntje wat wennen is t.o.v. een mobiel het veld wat je op de camera krijgt, vooral als je filmt. Voor het filmen van mezelf is dat prima maar voor een goed beeld van me omgeving of mijn kinderen en mij samen is dat nog een beetje erg wennen. Het uitklapbare scherm op de sony is iets waarvan ik niet meer zonder zou willen. Al heeft deze ook minpunten als je bijvoorbeeld een zonnebril op heb is hij niet perse heel duidelijk en hij is wel met touch te bedienen maar maar voor een beperkt aantal functies, in ieder geval scherpstellen. Waarvoor precies wel en niet is mij nog niet helemaal duidelijk. Ik heb ook nog veel uit te zoeken. De camera geeft voor sommige functies namelijk aan dat deze functie niet beschikbaar is in die modus maar voor een leek als mij zou een verwijzing naar het juiste scherm/modus fijn zijn.

Pluspunten

  • Formaat
  • Touchscreen
  • ND filter
  • Draaibaarscherm
  • Geluid

Minpunten

  • Opnameveld (breedte)
  • Micro USB aansluiting
  • Helderheid scherm
  • Laadtijd

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Jimi U 16-07-2020
  • Product getest

De alles kunner!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony ZV-1 zwart

Algemene score

8,0
Ik vind de Spny ZV-1 echt een van de beste vlog camera’s op de markt. Heel mooi klein slank design om je vlogs mee op te nemen. Goede kwaliteit van de uitklapbare display met de realtime tracking optie zodat je steeds scherp in beeld blijft. Hij is erg gebruiks vriendelijk door alle voorgeprogrammeerde instellingen zodat je altijd de juiste instelling hebt voor jou setting. Door de windkap voor je microfoon blijft je stem ook helder en duidelijk klinken in de videos mocht je ‘m buiten gaan gebruiken. Tot nu toe echt boven verwachting!

Pluspunten

  • Slank design
  • Realtime tracking
  • Verschillende vooraf ingestelde modus

Minpunten

  • Klapscherm gaat niet naar boven
  • Zonder statief lastig vast te houden

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sharron 15-07-2020
  • Product gekregen

Sony ZV1 mijn ervaring

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony ZV-1 zwart

Algemene score

8,0
ik raad het ten sterkste aan,
1. het is gemakkelijker te vloggen vanwege het kleine lichaam.
2. het brengt je snel scherp, zelfs als er beweging in je buurt is.
3. de verlichting is goed, ik filmde mezelf 's avonds en het ving me op, dus de video kwaliteit was good zichtbaar.
3. mijn huidskleur is hetzelfde in de video, het veranderde mijn kleur niet, behalve alleen toen ik een donkere omgeving was, was ik een beetje donker.
4 je hoeft je geen zorgen te maken over je stem als er wind in de buurt is, het neemt je goed op.
5. ik filmde mezelf bijna een uur op een volle batterij
6.de microfoon is naar voren gericht waardoor hij je kan opnemen en het ding op de microfoon is goed omdat het helpt om windgeluid te verminderen
7.het stelt heel snel en soepel scherp op objecten 8.je kunt het zelf instellen als je de achtergrond wilt laten vervagen of wilt laten zien , vooral vanwege privacy van wat er om je heen is.
9.het neemt je ook op in slow motion en het beeld is vloeiend ik zou het ten zeerste aanbevelen, vooral als je een vlogger bent.
10.Het uitklapbare scherm is goed, je kan zelf beslissen of je hem uit wil klappen of inhouden, ik had hem in om te voorkomen dat het in de weg zit.
11, mijn beeld trilde niet, ik was in goed focus en ook stabiel.
Te vergelijken met mijn telefoon of een grote camera vind ik de Sony ZV1 het beste om te vlogen ; lichaam, beeldkwaliteit en beeld is stabiel ook als je aan het ebewegen ben.

Minpunten

  • Foto’s
  • Filmen in de donker

Review criteria:

Onvoldoende
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

roy19841 30-06-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Sony ZV-1 Vlog Camera

Geschreven voor: Sony ZV-1 zwart

Algemene score

7,0
Voor het vullen van mijn werkgerelateerde Insta account al een tijdje op zoek naar een compacte camera die de kwaliteit van mijn iPhone overstijgt. De Sony ZV0-1 zou hiervoor de ideale oplossing moeten zijn, dus vol goed moed aan het testen.
De camera is lekker compact, maar hierdoor wel lastig vast te houden.
Nog nooit eerder een camera van Sony gebruikt en bij ingebruikname viel meteen de ingewikkelde menu-structuur op. Het is niet per definitie goed of slecht, maar wel anders en daarom even zoeken naar bepaalde instellingen.
Voor beginners met weinig ervaring en interesse in de technische kant van fotograferen/video's maken is dit een prima camera. In de auto functie doet hij goede dingen en komen er strakke, heldere beelden uit. Voor de iets meer ervaren bediener missen er toch mogelijkheden om snel handmatig instellingen te kunnen maken.
De lens levert prachtige beelden en is lichtsterk, maar had voor een vlog-camera had er meer groothoek en minder zoom op mogen zitten . Voor foto's (selfie) is de lens net geschikt. Bij video, gezien de crop ivm beeldstabilisatie, is het moeilijk om in frame te blijven zonder gebruik van selfiestick of de apart verkrijgbare remote.
Al met al een leuke camera voor de beginnende vlogger, maar met iets meer ervaring zal men toch snel willen overstappen naar een systeemcamera.

Pluspunten

  • Compact
  • Draaibaar scherm

Minpunten

  • Te weinig groothoek
  • Duur

Review criteria:

Goed
Voldoende
Onvoldoende
Goed
Goed

Reageer

de grote gezinsvlog 30-06-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

mooi helder beeld en goed geluid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony ZV-1 zwart

Algemene score

9,0
Wij vloggen dagelijks op youtube en hebben deze vlogcamera mogen testen. We zijn zeer tevreden en vinden het beeld en het geluid geweldig van de sony zv-1. De accuduur valt wat tegen, maar wij filmen bijna de hele dag. Verder vind ik de vlogcamera zwaar in gebruik. De vlogcamera is gebruiksvriendelijk en makkelijk in gebruik.

Pluspunten

  • geluid is super
  • beeld is adembenemend (4k)
  • foto's zijn prachtig
  • gemakkelijk te bedienen

Minpunten

  • accuduur
  • gewicht
  • prijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Shirley S. 29-06-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goede vlogcamera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony ZV-1 zwart

Algemene score

9,0
Deze camera heeft mij blij verrast. Ik vlog mijn dagelijks leven en daarom is het een must dat de camera gebruiksvriendelijk is. De camera is licht en daarom fijn in gebruik. Zowel voorop als achterop zit een grip, zodat je de camera goed vast kunt houden. Het kantelbare scherm is super handig met vloggen, zodat je af en toe ook kunt spieken of je alles scherp in beeld hebt. Tevens is het ook handig dat het touch screen is. De ZV1 heeft weinig moeite met het wisselen van donkere naar lichtere ruimtes of andersom. Hij past het beeld vliegensvlug aan en blijft je "ogen" volgen met de eye autofocus. Wil je de achtergrond juist blurren, dan kun je gebruik maken van de Bokeh knop, die bovenop de camera zit. Handig, want ik een enkele seconde hebt je je beeld aangepast, zonder de video te moeten stoppen. Tevens is het met de windvanger mogelijk om ook buiten te filmen met helder geluid zonder ruis. Een externe microfoon is niet nodig. Het is goed te zien dat je in 4K kunt filmen, want de beelden zijn prachtig! Kleuren komen prima tot hun recht. De verbeterde kleurentechnologie houdt rekening met huidtinten. Dat komt bij mij goed van pas aangezien ik een hele lichte huid met rood haar heb. Ook de super slow-mo is een leuk extraatje om je films interessant te maken.
Bestanden omzetten naar de laptop is geen enkel probleem en verloopt ook snel. Van ieder filmpje dat je maakt, wordt er ook automatisch een thumbnail gemaakt.
Wat minder is aan de camera, is dat je tussen het filmen door niet even kunt pauzeren. Vaak wil ik met vloggen iets filmen, een stukje lopen en dan weer door met filmen. Zo krijg je niet heel veel bestanden op je SD kaart. En als je je dagelijks leven vastlegt, heb je veel batterij nodig. De huidige batterij gaat niet zo lang mee, dus ga je weg? Neem dan zeker 2 extra batterijen mee.

Pluspunten

  • Goed voor vloggen
  • Gebruiksvriendelijk
  • Kantelbaar scherm
  • Prachtige beelden/4K
  • Houdt rekening met huidtinten

Minpunten

  • Batterij
  • Pauze-knop?

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Nynke 28-06-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Een camera voor de Vlogger

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony ZV-1 zwart

Algemene score

7,0
Een mooie camera met goed ontwerp, maar duidelijk wel de eerste in haar soort. 

De camera heeft een mooi formaat en is handig mee te nemen. Bij gebruik verschijnt er een enorme lens. Gelukkig wordt die goed beschermd en steekt die niet uit als je de camera niet gebruikt. De camera ligt makkelijk in de hand. Door schroefdraad aan de onderkant kan de camera op een statief worden gezet. Een tweede schroefdraad aan de zijkant zou handig zijn geweest. Voor sommige social media, zoals Instagram Stories, is een verticaal beeld gewenst. Wat wel handig is, is dat de camera het wel herkent als je verticaal filmt. Je hoeft de film met editen dan niet meer om te draaien.

Ik gebruik de camera om mijn gezonde levensstijl te delen op instagram. Zo fotografeer ik mijn eten en film ik mijn krachttraining. De relatief korte accu duur is daardoor niet handig. Je hangt dus al snel aan een draadje. Vlog je veel onderweg?Wees dan niet zuinig en neem minimaal 1 extra accu mee.

Ook heb ik nog niet kunnen ontdekken waarom de camera na een x aantal minuten uit zichzelf stopt met filmen. Best onhandig als je eigenlijk op je training wilt focussen, maar de camera ook in de gaten moet houden. Wat wel handig is, is dat je het scherm kan uitklappen en omdraaien, zodat je jezelf kan zien. het is ook nog eens een touch screen. Al vind ik dat zelf alleen maar onhandig met zweethanden. 

De audio is heel scherp, ondanks eventueel achtergrond geluid. Het accessoires tegen de wind is een prima aanvulling om windruis af te vangen.

De camera maakt mooie scherpe beelden. Let wel op dat je een geheugenkaart gebruikt van voldoende klasse. Anders is filmen met 4K niet mogelijk. Wil je editen op een Apple apparaat? Dan moet je in 4K filmen, anders is het bestand met de handige WiFi overdraagfunctie niet mogelijk. Ik kan aanbevelen te editen op een sterke computer of laptop. De bestanden zijn eigenlijk te groot om op je iPad over te dragen. (Of je moet een iPad Pro hebben en veel geduld voor het overzetten via Wifi)

De camera is makkelijk in gebruik en voor de vlogger met oog voor details is dit ook een top ding met de vele opties in instellingen.

De grootste pluspunt van dit apparaat is de enorm snelle auto focus. Als je een product voor de lens houdt, is de camera supersnel omgeschakeld om te focussen op het product, ipv je gezicht. En Vice versa!

Over de SteadyShot functie kan ik weinig zeggen, omdat ik altijd met statief film.

Pluspunten

  • Supersnelle focus
  • Handzaam en compact
  • Uitklapbaar scherm
  • Hoge kwaliteit film
  • Scherp geluid

Minpunten

  • Accuduur
  • Stopt uit zichzelf met filmen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

Jellewclaw 27-06-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

handige "vlog" functies.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony ZV-1 zwart

Algemene score

8,0
Ik heb deze camera nu twee weken geleden aangeschaft en ben behoorlijk tevreden. Dagelijks pak ik de camera en film ik in verschillende situaties, van persoonlijke vlogs tot de natuur. Daarnaast vindt ik de camera ook zeer geschikt voor fotografie. Ik heb hele mooie portretten kunnen maken en ook promotiefoto’s gemaakt voor mijn koffiezaak. Ik zal nu even kort mijn bevindingen toelichten:

Allereerst de ergonomie. De ZV-1 heeft een aantal gripplekken, hierdoor kan je de camera goed en stevig vastpakken en dit zorgt ook voor meer stabiliteit. Door de grote en goed gepositioneerde opnameknop is het makkelijk om snel een video te starten. Het flipscherm heeft een mooie resolutie en voelt stevig aan wanneer je deze naar je toe draait.

Ook over het geluid ben ik zeer enthousiast. De meegeleverde windfilter zorgt ook buiten voor een mooi helder stemgeluid. Je kunt ook gemakkelijk een externe microfoon aansluiten maar naar mijn mening is dit niet nodig.

Naast de opname knop zit een Bokeh-knop. Wanneer je deze knop indrukt wordt direct de achtergrond wazig. Ik heb deze functie talloze keren gebruikt en zorgt net voor dat wow effect.

Het opname beeld is ook prachtig. De ingebouwde grijsfilter zorgt ervoor dat het felle zonlicht verzwakt wordt. Autofocus is bij video misschien nog wel belangrijker dan bij fotografie. De camere beschikt over het bekende AF-systeem uit de RX100 VII, inclusief realtime-tracking en oogherkenning. Ik heb gelezen dat bij de ZV-1 dit systeem nog verder geperfectioneerd is. De camera stelt razendsnel scherp en houdt je onderwerp ook prachtig in het vizier. Bij een overgang naar een ander onderwerp wordt mooi geleidelijk scherp gesteld op het volgende onderwerp. Ook onderwerpen die ineens in beeld verschijnen, zijn geen probleem.

Pluspunten

  • Gestabiliseerde 4K video
  • Compact
  • Licht
  • Stelt snel scherp
  • Beeld kwaliteit

Minpunten

  • Niet bestand tegen water-, stof en schokken.
  • Redelijk korte batterijduur

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Dash 25-06-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prima vlogcamera met voor- en nadelen

Geschreven voor: Sony ZV-1 zwart

Algemene score

8,0
De camera is compact en vrij licht. Dit is heel fijn omdat je de camera hierdoor makkelijk kunt meenemen en opbergen in je tas. Het design ziet er in eerste instantie goed uit, degelijk, simpel en ‘to-the-point’. Maar het design heeft ook wat minpunten.

Het compartiment waar je zowel de batterij in stopt als het SD kaartje zitten vlak naast de schroefdraad opening voor het statief waardoor je de camera iedere keer van het statief af moet halen of het opzetstukje moet verwijderen als je de batterij of SD kaart wilt omwisselen. Hoewel je de foto’s en video’s waarschijnlijk via een USB kabel zult overzetten en de batterij zult opladen via USB, zullen mensen die net als ik een extra batterij willen gebruiken of extra kaartjes i.v.m. opslag dit als nadeel ervaren.

De batterij gaat slechts een uurtje mee bij het maken van video en dat is relatief kort als je het mij vraagt. Het opladen van de batterij duurt namelijk langer dan het gebruik ervan. Als je dus een flinke vlogger bent, dan kun je er beter een batterij bijkopen, want anders zit je vrij snel zonder sap.

Je kunt niet opnemen met de camera tijdens het opladen. Ook weer een nadeel als je het mij vraagt. Ik hang mijn camera vaak aan de lader als ik op één plek een langere video moet maken. Op die manier bespaar ik mijn batterij, maar dat is in dit geval dus geen optie.

Als videomaker hecht heel veel waarde aan kwaliteit van zowel beeld als geluid. Ook als ik vlog in openbare ruimtes of buiten is het belangrijk dat de audio in de basis goed is zodat ik niet heel veel tijd kwijt ben aan nabewerking.

Als eerste het beeld; dit is echt wel mooi. Standaard staat hij ingesteld op HD kwaliteit, want ook zeker hele mooie kwaliteit is. Ik heb wat moeten zoeken naar de 4K instelling, maar toen ik die eenmaal gevonden had, heb ik hem daar ook op gelaten. Hierdoor liep ik wel direct tegen een probleem aan, namelijk; na 5 minuten achtereenvolgens opnemen, stopte de camera om oververhitting te voorkomen en was mijn opname onbruikbaar. Ik heb moeten Googelen om te weten hoe ik deze setting kon aanpassen. Uiteindelijk kun je deze instelling van 5 naar 30 minuten zetten, met niets daar tussenin.

De audio van de camera is ook helemaal prima, al moet ik zeggen dat mijn voorkeur alsnog uitgaat van een externe microfoon. De microfoon van de camera is één van de punten waar in dit model extra focus op ligt. Er wordt gebruik gemaakt van ruimtelijke filtering om helder geluid voor de camera vast te leggen met minder storende omgevingsgeluiden. De microfoon is meegeleverd windscherm en is zo gemaakt dat hij duidelijk je stem opneemt, zelfs als het heel druk is. Het windscherm heb ik buiten ook uitgetest en werkt prima, maar blijf je natuurlijk horen, dus verwacht geen wonderen.

Pluspunten

  • compact
  • licht

Minpunten

  • korte batterijduur

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer