Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

  • Best Reviewed sep 2021
  • Test panel 8,4 sep 2021
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 20 reviews die zijn achtergelaten voor de Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,4

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

MichelK11 30-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

bevalt prima

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

9,0
Ik heb deze muis mogen testen, en ben zeer tevreden.

Omdat ik veel met een muis moet werken en regelmatig last van een stijve pols had, besloot ik om deze muis te testen.
Al snel bleek dat de grip van deze muis meer rust geeft aan de pols.

Geen moelijke installatie, aan de onderkant van de muis zit een USB connector, zodra je deze in de USB poort stopt werkt de muis.
De snelheid van de cursor is eenvoudig aan te passen, bovenop de muis zit een knop, die je makkelijk met de duim kunt bedienen.
Er zijn twee duimknoppen om voor of achteruit te gaan in de internetbrowser, waar ik bij mijn eigen muis deze knoppen wel eens per ongeluk aanraak, zitten bij deze muis de knoppen boven de duim en dat werkt voor mij prima.
De muis valt perfect in mijn hand, hierdoor kan ik mijn pols laten rusten op het bureau,
Ik merk aan het eind van de dag dat ik met deze muis geen last heb van een stijve pols.
De batterij gaat lang mee, na een week testen heb ik deze nog steeds niet hoeven op te laden.
Het design van de muis ziet er mooi uit, de verlichting is leuk, maar hebben voor mij geen toegevoegde waarde.
De muis is draadloos en werkt goed op verschillende ondergronden.

Mijn conclusie:
Het design is goed en hij ligt goed in de hand en dit in combinatie met de twee duimknoppen, de makkelijke manier om de cursorsnelheid aan te passen, de lange levensduur van de batterij en de prijs, maken dit tot een aanrader.

Pluspunten

  • plug and play
  • cursorsnelheid eenvoudig aanpasbaar
  • ligt perfect in de hand
  • batterij gaat lang mee

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Jonathan 11-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Lekker muisen maarrrrrr

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

9,0
Soortgelijke muis stond al een tijdje op op de wensen lijst.
Nu kunnen testen en deze bevalt zeer goed.

Muis ligt lekker in de hand en zorgt er voor dat je hand in een neutrale stand komt te staan. Dit voorkomt dan weer klachten.
Was in het begin wel even wennen, maar na 2 dagen helemaal gewent.

Mooie optie is om kleuren aan te zetten, maar nadeel is gelijk dat je dan niet dat de batterij leeg is.
Gebruik de muis voor mijn werk en dus hele dagen muisen en merk dat dit een hele fijn muis is, lekker in de hand ligt, wendbaar, muis intensiteit is aan te passen naar eigen smaak.

Kortom dik tevreden en zou de muis echt aanraden.

Pluspunten

  • draadloos
  • zelf in te stellen muis intensiteit
  • ligt lekker in de hand
  • juiste ondersteuning en positie hand

Minpunten

  • geen uitgebreide omschrijving vd knoppen
  • batterij iets langer mee gaan opnieuw opladen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Petra 04-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Test

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

7,0
Plug & Play. Makkelijk in gebruik te nemen.
Mis echter de gebruiksaanwijzing in de verpakking voor de overige functies.
Ligt goed in de hand en polshouding is natuurlijker. Echter icm ergonomische muispad is het effect nog groter!
Week getest.
1x batterij opgeladen en dagelijks minimaal 5-6 uur gebruikt.
Led verlichting is nice to have maar m.i. overbodig.
Opbergvakje usb is niet afgesloten en kan in de je laptoptas bij andere spullen er makkelijk uitgaan.
Prijs-kwaliteit is prima.

Pluspunten

  • ergonomisch
  • plug&play
  • batterijduur

Minpunten

  • geen gebruikswaanwijzing aanwezig
  • ledverlichting

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Ferdy 04-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Voordelige, fijne ergonomische muis

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

9,0
Ik heb deze muis nu ruim een week in gebruik en merk dat ik minder last van mijn pols heb dan bij gebruik van een gewone ‘platte’ muis.

Verpakking en milieu
De muis komt in een simpele maar doelmatige verpakking, volledig van karton en zonder onnodige handleidingen e.d. Slechts een klein stukje plastic en een sleeve waarin de muis is verpakt, zijn minder ‘groen’. Al met al een verantwoorde ‘groene’ verpakking.
De oplaadbare batterij heeft een lange levensduur (na ruim een week gebruik, nog niet leeg) en draagt bij aan het groene aspect: geen wegwerpbatterijen meer en zou de muis eens aan blijven staan dan is simpelweg opladen uiteraard goedkoper en milieuvriendelijker dan nieuwe batterijen.

In gebruik nemen
Gemakkelijker kan niet: muis eerst volledig opladen en daarna de dongel in de USB-poort, muis aanzetten, op verbindingsknopje aan de onderkant drukken en het werkt. De muis glijdt prettig licht en nauwkeurig op zowel een muismat als een glad bureauoppervlak.

Vormgeving en ergonomie
De muis heeft een vorm die de houding van de pols op een natuurlijke manier ondersteunt. De reguliere muisknoppen liggen direct goed in de hand en werken licht maar met voldoende gevoel. De duimknoppen om bijv. in je browser voor- en achteruit te gaan, werken wat zwaarder en dat is even wennen. Na een paar dagen blijkt dit juist wel prettig te zijn: de locatie en weerstand van de knoppen voorkomen ongewenst heen en weer springen.
Wat voor mij erg prettig werkt is de duimknop bovenop waarmee je eenvoudig tussen de verschillende DPI-instellingen kunt schakelen. Ik werk nogal eens met presentatie- en tekenprogramma’s en dan is het prettig om snel voor een lagere, nauwkeuriger, snelheid te kiezen terwijl bij gebruik van een spreadsheet of browser, een hogere snelheid weer prettig is.
Met een gewone muis heb ik nogal eens last van mijn pols (verdraaide houding) en spieren/pezen (overbelasting). Na een paar dagen deze muis te hebben gebruikt, was dat al een heel stuk minder. Het vraagt nauwelijks gewenning en je merkt al direct bij het eerste gebruik dat de houding voor je pols veel natuurlijker aanvoelt.

Kleurencyclus duimstrip
Onder de duim is een strip aangebracht die een kleurencyclus kan weergeven. Dit is een optie die met een schakelaar onder de muis is in te schakelen. Het ziet er wel leuk uit maar voegt voor mij niets toe: als ik aan het werk ben, kijk ik niet naar mijn muis. De kleur is bovendien niet vast te zetten dus niet fixeren op bijv. blauw of groen omdat je dat een mooie kleur vindt maar altijd een cyclus. Leuk maar ik ga ervan uit dat de batterij langer meegaat zonder gebruik van de verlichting en dat is voor mij belangrijker.

Conclusie
De muis ligt goed in de hand, heeft een prima precisie en werkt voor mij uitstekend. De verlichting is een leuke gimmick maar voegt voor mij niets toe. Voor mobiel gebruik is het formaat net even te onhandig: dit is een behoorlijke bult in je laptoptas. Daar kan Trust overigens niets aan doen: de verticale vormgeving is nou eenmaal kenmerkend voor een ergonomische muis. Al met al ben ik erg tevreden. Een aanrader dus, zeker ook gezien de prijs!

Pluspunten

  • Ergonomie
  • Batterijduur
  • Prijs

Minpunten

  • Omvang in laptoptas
  • Dongel valt gemakkelijk uit de muis

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

f**y@m**m.nl 04-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Voordelige, fijne ergonomische muis

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

9,0
Ik heb deze muis nu ruim een week in gebruik en merk dat ik minder last van mijn pols heb dan bij gebruik van een gewone ‘platte’ muis.

Verpakking en milieu
De muis komt in een simpele maar doelmatige verpakking, volledig van karton en zonder onnodige handleidingen e.d. Slechts een klein stukje plastic en een sleeve waarin de muis is verpakt, zijn minder ‘groen’. Al met al een verantwoorde ‘groene’ verpakking.
De oplaadbare batterij heeft een lange levensduur (na ruim een week gebruik, nog niet leeg) en draagt bij aan het groene aspect: geen wegwerpbatterijen meer en zou de muis eens aan blijven staan dan is simpelweg opladen uiteraard goedkoper en milieuvriendelijker dan nieuwe batterijen.
In gebruik nemen
Gemakkelijker kan niet: muis eerst volledig opladen en daarna de dongel in de USB-poort, muis aanzetten, op verbindingsknopje aan de onderkant drukken en het werkt. De muis glijdt prettig licht en nauwkeurig op zowel een muismat als een glad bureauoppervlak.

Vormgeving en ergonomie
De muis heeft een vorm die de houding van de pols op een natuurlijke manier ondersteunt. De reguliere muisknoppen liggen direct goed in de hand en werken licht maar met voldoende gevoel. De duimknoppen om bijv. in je browser voor- en achteruit te gaan, werken wat zwaarder en dat is even wennen. Na een paar dagen blijkt dit juist wel prettig te zijn: de locatie en weerstand van de knoppen voorkomen ongewenst heen en weer springen.
Wat voor mij erg prettig werkt is de duimknop bovenop waarmee je eenvoudig tussen de verschillende DPI-instellingen kunt schakelen. Ik werk nogal eens met presentatie- en tekenprogramma’s en dan is het prettig om snel voor een lagere, nauwkeuriger, snelheid te kiezen terwijl bij gebruik van een spreadsheet of browser, een hogere snelheid weer prettig is.
Met een gewone muis heb ik nogal eens last van mijn pols (verdraaide houding) en spieren/pezen (overbelasting). Na een paar dagen deze muis te hebben gebruikt, was dat al een heel stuk minder. Het vraagt nauwelijks gewenning en je merkt al direct bij het eerste gebruik dat de houding voor je pols veel natuurlijker aanvoelt.

Kleurencyclus duimstrip
Onder de duim is een strip aangebracht die een kleurencyclus kan weergeven. Dit is een optie die met een schakelaar onder de muis is in te schakelen. Het ziet er wel leuk uit maar voegt voor mij niets toe: als ik aan het werk ben, kijk ik niet naar mijn muis. De kleur is bovendien niet vast te zetten dus niet fixeren op bijv. blauw of groen omdat je dat een mooie kleur vindt maar altijd een cyclus. Leuk maar ik ga ervan uit dat de batterij langer meegaat zonder gebruik van de verlichting en dat is voor mij belangrijker.

Conclusie
De muis ligt goed in de hand, heeft een prima precisie en werkt voor mij uitstekend. De verlichting is een leuke gimmick maar voegt voor mij niets toe. Voor mobiel gebruik is het formaat net even te onhandig: dit is een behoorlijke bult in je laptoptas. Daar kan Trust overigens niets aan doen: de verticale vormgeving is nou eenmaal kenmerkend voor een ergonomische muis. Al met al ben ik erg tevreden. Een aanrader dus, zeker ook gezien de prijs!

Pluspunten

  • Ergonomie
  • Batterijduur
  • Prijs

Minpunten

  • Omvang in laptoptas

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

p**8@g**l.com 04-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Test

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

7,0
Plug & Play. Makkelijk in gebruik te nemen.
Mis echter de gebruiksaanwijzing in de verpakking voor de overige functies.
Ligt goed in de hand en polshouding is natuurlijker. Echter icm ergonomische muispad is het effect nog groter!
Week getest.
1x batterij opgeladen en dagelijks minimaal 5-6 uur gebruikt.
Led verlichting is nice to have maar m.i. overbodig.
Opbergvakje usb is niet afgesloten en kan in de je laptoptas bij andere spullen er makkelijk uitgaan.
Prijs-kwaliteit is prima.

Pluspunten

  • ergonomisch
  • batterijduur

Minpunten

  • geen gebruikswaanwijzing aanwezig
  • ledverlichting

Reageer

EstherDavid 30-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prima budgetvriendelijke ergonomische computermuis

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

8,0
Ik ben tevreden over deze ergonomische computermuis.
Zeer eenvoudig in gebruik. Reageert snel en goed.
De twee duimknoppen werken niet zo goed.
De DPI knop om de cursorsnelheid aan te passen vind ik handig.
Het is mij niet gelukt om de kleurcyclus aan te passen.
De computermuis voelt fijn aan.
Dit is een goede en degelijke budgetvriendelijke ergonomische muis.

Pluspunten

  • Budgetvriendelijk
  • Ergonomisch
  • Handig

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

m**t@g**l.com 29-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Ergonomische en milieuvriendelijke muis

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

9,0
Nadat ik de muis een paar uur gebruikt had, merkte ik het verschil al in mijn hand. Op andere muizen span ik onnodig allerlei spieren aan en op deze muis ligt mijn hand in een natuurlijke houding en word ik eraan herinnerd om hem te ontspannen. Dat kan vooral als ik hem ‘ver’ op de muis leg, als hij wat naar beneden glijdt, kan ik vanwege mijn kleine handen niet meer bij de webpagina verder knop met mijn duim. Het viel collega’s op dat ik een nieuwe muis had en zij vonden ook dat die meteen fijn in de hand ligt.
Er zitten naast de linker en rechter muisknop een scrollknop onder je middelvinger en bij je duim de twee knoppen voor webpagina vooruit en terug. Onderop de muis zit de aan en uit knop, dat is een schuifknop. Ook zit aan de onderkant het vakje waarin de dongle gestopt kan worden.
Wat ik zelf heel belangrijk vind is hoe ‘groen’ een product is. De muis komt in een verpakking die zo klein mogelijk is en van karton. De oplaadbare batterij gaat erg lang mee. Langer dan een week. Je kunt door blijven werken als die aan het opladen is. Je kunt zelf aan de onderkant makkelijk de muis uitzetten, maar ik merkte in gebruik ook dat hij na een tijdje automatisch in een save-modus gaat. Met 1 klik staat hij daarna weer aan.
De installatie verliep probleemloos en super makkelijk na het erin stoppen van de dongle.

Pluspunten

  • ligt fijn in de hand
  • extra knoppen voor makkelijke navigatie
  • milieuvriendelijk

Minpunten

  • geen bluetooth

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

j**n@h**l.com 29-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeer gebruiksvriendelijke draadloze ergonomische muis

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

9,0
Ik heb de ergonomische muis ongeveer twee weken getest en ben heel erg tevreden.
De muis is heel erg snel opgeladen (ik had m eerlijk gezegd aan de oplader weggelegd om m de volgende dag te gaan gebruiken maar omdat de batterij al dezelfde dag vol was kon ik al veel sneller aan de slag. Later bedacht ik me dat ik m met de USB lader ook aan de laptop had kunnen koppelen en er meteen mee aan de slag had kunnen gaan) en ik vind een oplaadbare batterij altijd veel beter (duurzamer) dan een gewone batterij. Het indicatielampje geeft aan wanneer de muis moet worden opgeladen (dat lampje is bij mij niet gaan branden, dus de batterij duur is prima!)
De muis is erg gebruiksvriendelijk, je zet m neer en kan er meteen mee aan de slag, hoewel de vorm echt anders is dan een gewone muis, werk het verder gewoon hetzelfde met de knoppen.
Met de DPI-knop kun je kiezen welke cursorsnelheid je wilt. Met de twee duimknoppen kun je eenvoudig naar de vorige of volgende pagina in je webbrowser gaan.
De ledlamp aan de rand is een leuke extra, als je m niet wilt gebruiken zet je m niet aan (fijne keuze).

Pluspunten

  • gebruiksvriendelijkheid
  • ergonomisch
  • instelbare snelheid

Minpunten

  • groot (voor in de laptoptas)

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

m**1@g**l.com 28-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prachtige, handzame muis

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

9,0
Deze Trust muis ziet er prachtig uit! Hij heeft een heel mooi ontwerp. Je houdt de handgreep van de muis vast zoals je iemand de hand zou schudden. Hierdoor krijg je veel minder snel last van kramp in je hand. De muis is draadloos met een bereik tot 10 meter.
Gebruiksgemak: Deze Trust muis is heel gemakkelijk in gebruik. Hoewel er geen gebruiksaanwijzing bij zit, werkt het aansluiten heel simpel. De USB-connector stop je in een lege usb poort (deze connector kun je, om mee te nemen, onderin de muis stoppen). Tijdens het opladen met de bijgeleverde USB-C-kabel kun je er al mee aan het werk.
Met de DPI-knop kies je met welke cursorsnelheid (800/1200/1600/2000/2400 DPI) je wil werken. Er zijn twee duimknoppen, hiermee kun je simpel naar de vorige en volgende pagina in je browser gaan.
Batterij: de batterij is oplaadbaar, daardoor heel milieuvriendelijk. Het indicatielampje laat je weten wanneer het tijd is om de batterij op te laden.
Tenslotte zit er een meerkleurig ledlampje op, dat je naar behoefte kunt aan- en uitzetten.

Pluspunten

  • Ligt goed in de hand
  • Heel gemakkelijk in gebruik
  • Oplaadbare batterij

Minpunten

  • Geen handleiding meegeleverd.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

m**s@o**k.com 28-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fijn ergonomische muis

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

9,0
Enkele weken deze muis mogen testen.

Na het uitpakken van de verpakking is het een kwestie van de bluetooth ontvanger in de computer te steken, de muis aan te zetten en je kan aan de slag. De muis heeft een lichtstip aan de rand en je kan kiezen om deze aan of uit te zetten met een eenvoudig knopje aan de onderkant.

De muis ligt er fijn in de hand. Door het ontwerp houdt je je hand in een meer natuurlijkere houding waardoor je minder snel last van je hand krijgt.

De ingebouwde batterij kan via bijgeleverde USB kabel geladen worden. Eenmaal geladen kan deze draadloos gebruikt worden, maar doordat de aansluiting aan de voorkant van de muis zit kan je hem ook tijdens laden gewoon gebruiken.

Voor de extra knoppen is geen verdere uitleg geleverd in een handleiding. Ze worden slechts benoemd om de verpakking maar niet hoe je ze kan gebruiken.

Conclusie: een fijne muis die die je hand tijds het gebruik minder belast dan standaard muizen.

Pluspunten

  • Draadloos
  • Automatisch uitschakelen

Minpunten

  • Extra knoppen zijn onduidelijk

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Jeroen 28-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fijne muis, goede prijs!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

9,0
Ik heb de muis nu bijna een week getest en de houding bevalt zeer goed ten opzichte van een ''normale'' muis. De muis is plug and play door de meegeleverde USB hub. De USB dongels zit wel wat los in het opbergvakje die in de muis zit, hij kan dus snel kwijtraken.

De stand van de hand is erg fijn tijdens het gebruik en de knoppen zitten op logische plekken.

De muis heeft geen batterijen nodig omdat deze oplaadbaar is, zeker een pluspunt. Tijdens het opladen is de muis nog steeds bruikbaar.

Pluspunten

  • Geen batterijen (oplaadbaar)
  • Ergonomische bediening
  • Knoppen op logische plek

Minpunten

  • USB-Dongel niet goed vast in de muis

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Michael 27-09-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Mooi lichtgewicht (ergonomische) muis

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

9,0
Ik heb deze muis nu bijna een week getest en hij bevalt me prima.

Ik heb zelf op het werk ook een ergonomische muis welke groter is dan deze, ik heb deze dan ook meegenomen om ten volle te kunnen testen op het werk en ook thuis.

Het is een plug & play muis, geen gedoe met installeren gewoon de USB-dongel eruit halen en insteken in je USB-poort waardoor alle functies gelijk werken.
Wel oppassen met deze USB-dongel want hij zit aan de onderkant van de muis en bij mij zit hij niet echt stevig vast, bij een verkeerde beweging valt hij eruit, dus oppassen als je de muis ergens mee naar toe wilt nemen.

De muis is een licht gewicht wat lekker in de hand ligt en waardoor je hem soepel kunt bewegen, op bijna elke ondergrond. Mijn polsen liggen bij deze iets beter dan de muis van mijn werk waardoor ik deze eigenlijk verkies boven die van mijn werk.
Ik heb nog geen last van mijn pols gehad dus hij doet zijn werk goed.

Je kunt de snelheid van de cursor in 5 snelheden aanpassen met de knop aan de bovenkant, zelf verkies ik snelle verplaatsing met minimale beweging wat bij deze op maximale stand is.

De standaardknoppen, linker muis, rechte muis en scrollen zitten op goede posities en zijn makkelijk te bedienen. Wat minder zijn de knoppen net boven de duim - terug en vooruit knoppen omdat ik wat kleine handen heb moet ik de muis draaien om deze 2 knoppen te gebruiken.

Dit is een oplaadbare muis, wat voor (iedereen hoop ik) ideaal is want ik verbruik per 2 weken wel 1 batterij, daar ben ik nu dus vanaf.

Ik heb deze muis 1 x moeten laden met de bijgeleverde USB-C-kabel. Het voordeel is dat je na de aansluiting van de kabel gewoon verder kunt werken, waardoor ik dat niet als een probleem ondervonden heb.

Ik raad deze muis zeker aan voor mensen die net als ikzelf veel een muis moeten gebruiken en geen ergonomische klachten willen aan de pols.

Pluspunten

  • Geen batterijen meer (oplaadbaar)
  • Makkelijke bediening
  • Lichtgewicht
  • Soepele scrolling

Minpunten

  • USB-Dongel kan eruit vallen
  • voor mensen met wat langere vingers (duim)

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Simon 27-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Hele fijne mouse!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

9,0
Ik heb dit product enkele weken mogen testen. Altijd wat sceptisch geweest omtrent 'ergonomische' muizen want de meeste die ik heb vastgehouden voelen heel onnatuurlijk aan. Dit laatste heeft dan direct effect op je manier van werken en gewrichten.

Eerste indruk, tja weer zo'n muis wat heel mooi lijkt, maar gewoon niet lekker beweegt en werkt. Dit gaf ik vooral te wijten aan het design en omdat ik dit niet gewend ben. En na een klein half uurtje en wat onwennig heen en weer geklik, moest ik mijn mening al bijstellen. De muis voelt goed aan, ligt goed in de hand en de knoppen zitten op de juiste plekken. Zo kun je middels je duim teruggaan of juist voorruitgaan in je browser. Ik moet zeggen dat dit toch een zeer fijne ervaring was. In plaats van iedere keer een klik te doen in je browser. Oftewel een handigheidje die je heel snel aanleert. Nadeel van dit handigheidje is wel, je kunt de muis niet linkshandig gebruiken. Dus voor de mensen die gewend zijn om te wisselen van muisarm, is dit niet geschikt.

Wat leuk is, maar mijns inziens niet heel veel toevoegt zijn de kleuren. De muis kun je verschillende kleuren laten tonen. Dit ziet er heel leuk uit in het donker en wellicht ook handig als je alle lampen uit doet. Maar in de praktijk komt dit gewoon zelden voor. Maar stel je hebt een beeldscherm wat ook enigszins mee kleurt, dan ziet het er wel erg leuk/mooi uit.

De batterij gaat erg lang mee. Na een hele week gebruikt te hebben, geeft die nog niet aan dat ik moet opladen. Dit komt vermoedelijk omdat die zich naar een aantal minuten even uitschakelt en dat je hem dan weer 'aan' moet klikken met je muis. Omdat ik een muis altijd en overal heen sleept, vind ik het prettig dat die vol is en dus laad ik hem gewoon weer op na een week. Overigens zit er gewoon een kabel bij en kun je de muis gebruiken terwijl die aan de kabel zit. Het vervelende is dan, dat de muis bedraag is dan en dat die kabel dan ook een beetje kort is. Kortom, beter is om gewoon zelf je gebruik in de gaten te houden en hem aan de oplader te hangen in je pauze ofzo.

Mijn conclusie is, dat ik eigenlijk niet meer terug wil naar mijn oude muis. Het design en het gevoel wat deze muis je geeft is gewoon top. Hij ligt goed in de hand en dit in combinatie met de twee duimknoppen, de lange levensduur van de batterij maakt dit voor mij echt een top ding. Zeker een aanrader om te kopen!

Pluspunten

  • batterij
  • design
  • voor en achteruit duimknop

Minpunten

  • korte kabel

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Milan Schop 27-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prima muis

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

8,0
Ik heb deze muis mogen testen en ben hier zeer positief over.
De muis is makkelijk aan te sluiten met een USB connector, waardoor je hem gemakkelijk draadloos kunt gebruiken.
Het verticale ontwerp vind ik erg fijn, maar het was wel even wennen. Ik gebruik de muis de hele dag op school en ik heb aan het eind van de dag totaal geen last van mijn hand en pols.
De muis kun je opladen en een accu gaat lang mee. Ik vind het erg fijn dat ik geen batterijen hoef te kopen.
De duimknoppen voor het terug of vooruit te gaan op browser zitten op een erg fijne plek, waardoor ik ze niet per ongeluk aanraak bij gebruik. Dit gebeurde bij mijn vorige muis vrij regelmatig.
De cursorsnelheid heb ik zelf niet aangepast, omdat standaard al prima werkt voor mij, maar dit kan je gemakkelijk aanpassen.
Het LED licht is een leuke toevoeging, maar voor gebruik best overbodig en laat de batterij sneller leeglopen.

Pluspunten

  • Makkelijk aan te sluiten
  • Fijn ontwerp
  • Goede batterij

Minpunten

  • LED overbodig

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Amber1978 27-09-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Prima muis voor ontspannen werkhouding

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

8,0
Ik heb deze muis een aantal dagen mogen testen en ben er tevreden over.

In de doos zit de muis met aan de onderzijde een USB dongeltje geklikt. Daarnaast is er een USB kabel om de muis op te laden.

De installatie is erg eenvoudig. Je steekt het dongeltje in je pc of laptop en schakelt de muis in met de knop aan de onderzijde. De muis wordt direct herkend en werkt meteen.

Opvallend is de gekleurde led-verlichting die in de muis is verwerkt, dit ziet er mooi uit. Deze kleurt rood wanneer de batterij bijna leeg, erg handig!

De muis is prettig in gebruik. Dankzij de ergonomische houding ligt de hand in een natuurlijker houding op de muis en dit geeft voelbaar minder spierspanning in de hand en onderarm. Ik was eerst wat huiverig dat ik erg zou moeten wennen aan deze andere houding, maar dit was totaal niet het geval. Het voelde meteen vertrouwd aan.

In eerste instantie vond ik de muis erg licht aanvoelen t.o.v. mijn eigen oplaadbare muis. Tijdens het werken heb ik dit als plezierig ervaren.

De functieknoppen zijn goed bereikbaar met je duim, ook weer zonder al te veel spierspanning.
De snelheid van de cursor is in te stellen, zodat je dit naar eigen wens kunt aanpassen.

De oplaadbare batterij gaat vrij lang mee. Dit zou je nog kunnen verlengen door de led-verlichting uit te schakelen.
De muis is uit te schakelen wanneer je hem niet gebruikt, wat de batterijduur ook weer ten goede komt.
Opladen gaat eenvoudig met de bijgeleverde USB kabel.

Pluspunten

  • Eenvoudige installatie
  • Mooi design
  • Licht in gewicht
  • Uit te schakelen wanneer je hem niet gebruikt

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

K. Jansen 26-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Basic ergonomische muis

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

7,0
De muis is makkelijk te installeren en de batterij gaat lang mee. Fijn is dat de muis nog steeds te gebruiken is wanneer deze aan de oplader zit, doordat de kabelaansluiting zich niet onder, maar voorop de muis bevindt.

De muis voelt wel aan als een basic ergonomische muis. Hij zorgt voor een verbeterde positie van je hand, echter zorgt dit alleen bij mij niet voor een vermindering van de handklachten. Het scrollen gaat nog steeds zwaar en de muis bevat geen 'door-rol functie' om in een keer een groot stuk tekst door te scrollen.

Verder zou ik de muis alleen aanbevelen wanneer je redelijk grote handen hebt. Zelf heb ik een kleine hand en kon ik hierdoor niet een ideale positie vinden om bij alle knoppen te kunnen, zonder dat ik mijn hand iets in de lucht moest laten zweven.

Al met al een fijn basic model, maar wanneer je meer technische snufjes wil wellicht beter om in het hogere prijssegment te kijken.

Pluspunten

  • Makkelijk te installeren

Minpunten

  • Niet geschikt voor een kleinere hand

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed

Reageer

t**n@l**e.nl 26-09-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Plug & play en geef je pols rust

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

7,0
Wegens het langdurig thuiswerken kreeg ik echt enorme last van mijn pols en schouder omdat ik geen gebruik maak van een externe muis bij mijn laptop. Ik hoopte met deze muis van die klachten af te komen maar kan eerlijk gezegd nog niet oordelen of deze ergonomische muis daaraan bij gaat dragen doordat ik hem nu kort in gebruik heb. Het instellen ging erg eenvoudig, het is echt een kwestie van plug and play met de usb dongel dus dat is een groot voordeel. De cursorsnelheid is ook super eenvoudig in te stellen maar staat standaard al goed voor mij. De muis ligt verder fijn in de hand maar dit is alleen voor grotere handen denk ik, die heb ik toevallig.

Doordat de muis rechtop staat is het in het begin enorm wennen aan de houding, hij ligt wel meteen fijn in de hand maar het voelt niet natuurlijk om je hand zo omhoog te houden. Ik durf niet te zeggen of ik dit nou fijn vind en of dit gaat wennen. Dat je via je duim vooruit en terug kunt is wel erg handig en snel! De lichtjes zijn een leuke aanvulling, zeker in de avond maar zijn onnodig.

De batterij van de ergonomische muis gaat erg lang mee en laadt snel bij waardoor je er echt veelvoudig gebruik van kunt maken. Ik moet nog wennen aan de houding maar geloof zeker dat dit goed voor mijn pols zal zijn dus ik ga het eens kans geven en hem langdurig gebruiken.

Pluspunten

  • Ergonomische houding
  • Langdurige batterij
  • Fijn in de hand
  • Leuke lichtjes
  • Snel vooruit en terug dankzij duimknoppen

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed

Reageer

m**o@o**k.com 24-09-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Fijne muis, geeft de overbelaste pols rust

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

9,0
Vanwege polsklachten wilde ik deze ergonomische muis graag uitproberen en met succes. Na het uitpakken en inpluggen van de dongle is de muis meteen verbonden met de laptop. Geen gedoe met connecten via bluetooth, zoals bij mijn oude muis. De Trust muis is lekker licht en werkt fijn, ik merk meteen dat mijn overbelaste pols rust krijgt. Ik hoef ook niet echt te wennen want het werkt eigenlijk precies hetzelfde als een gewone muis, maar dan gekanteld. Een leuke aanvulling zijn de twee duimknoppen, waarmee je terug en vooruit kunt gaan in je internetbrowser. De gekleurde led-lichtjes kun je optioneel aanzetten, voor mij geen toegevoegde waarde.

Pluspunten

  • Plug & play
  • Geeft de pols rust
  • Makkelijk in gebruik
  • Terug en vooruit in browser door duimknoppen

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

s**n@g**l.com 23-09-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Voor middel tot grote handen. Usb-dongel snel kwijt

Geschreven voor: Trust Bayo Ergonomic Rechargeable Wireless Mouse 800 - 2400 DPI

Algemene score

8,0
Ik heb de draadloze ergonomische muis nu 2 dagen geprobeerd en ik stap toch weer terug naar mijn bedrade muis. Waarom? Nou mijn bedrade muis is van hetzelfde merk en de ergonomie van die muis is voor mijn hand veel beter. Ik heb een kleiner dan gemiddelde hand en de draadloze muis lijkt beter geschikt voor grotere handen.
Wat me ook opvalt is dat hij wat hoger op mijn bureau staat, waardoor mijn duim minder goed ligt.

De functies zijn uiteraard wel goed en wat je mag verwachten van een trust muis. Het is grappige er ledkleuren in de muis zijn verwerkt, maar die heb ik wel gelijk uitgezet. Ik heb de muis niet voor de mooi, maar voor mijn werk;) en dan doet hij ook nog eens langer met de batterij.

Voor een battery powered muis is hij niet zwaar en doet hij het verder prima. Eenvoudig in te stellen met het menu, niets te klagen.

De installatie was eenvoudig. Ergens onderin de doos lag los een usb dongeltje die in de muis had moeten zitten. Steek die dongle in de laptop pc en hij herkent de muis gelijk. Na afloop van een dag werken wilde ik de muis weer opruimen en de dongle weer in de muis plaatsen, maar dat blijkt niet zo handig, daar valt hij zo weer uit. Ik snapte ook waarom hij los in de doos lag.

Pluspunten

  • mooie kleuren
  • goed instelbaar

Minpunten

  • usb dongel niet goed opbergbaar
  • voor grote handen
  • uiteraard zwaarder dan bedrade muis

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende

Reageer