Meer inzicht in je lichaam


Een beter inzicht in je gewicht en hoeveelheid lichaamsvet betekent beter inzicht in je gezondheid.Een analyseweegschaal geeft je gemakkelijk alle informatie over je lijf. Maar heb je zo'n weegschaal wel nodig? En vind je het apparaat wel prettig in gebruik? Dit zijn belangrijke vragen om jezelf te stellen voordat je een analyseweegschaal aanschaft. 


Best reviewed weegschalen met BMI meter

Alleen op zoek naar het aller beste? Deze weegschalen met ingebouwde BMI-meter krijgen de beste cijfers op Kieskeurig.nl.

Deze cijfers zijn gegeven door mensen die het product al hebben gekocht en gebruikt.

Wil je meer weten over het gebruik van de weegschaal? Klik dan op de 'review' tab om alle beoordelingen te lezen. 

Wat is je BMI eigenlijk?

Je BMI, of Body Mass Index, geeft aan of je voor jouw lengte het juiste gewicht hebt. Er zijn drie gradaties: ondergewicht, gezond gewicht en overgewicht. 

Als je zelf je BMI wil opmeten deel je je gewicht door je lengte. Dus als je 1.65m  lang bent en 60 kilo weegt is de som: 60/1.65=22. Maar wat betekent deze uitkomst? 

Bij een BMI onder 18,5 heb je volgens deze som ondergewicht. Is je BMI tussen de 18,5 en 24,9? Dan heb je een normaal gewicht voor jouw lengte. Komt je BMI uit tussen de 25 en 29,9? Dan heb je overgewicht.

Voor meer over je BMI en het berekenen ervan, bekijk je deze video:Gewone weegschaal versus Analyse weegschaal

Een personenweegschaal, of gewone weegschaal, meet je lichaamsgewicht. Heel simpel. Je gaat er op staan en klaar: daar staat jouw gewicht.

Een personenweegschaal kan je analoog of digitaal kopen. Dus met of zonder batterijen of voedingsbron. Een digitale weegschaal is doorgaans gemakkelijker af te lezen via een display dan een analoge weegschaal. Wil je op de gram precies weten hoeveel je weegt? Kies dan voor een digitale weegschaal.

Een analyseweegschaal heeft meer functies dan een personenweegschaal. Ze worden ook wel multifunctionele weegschalen genoemd. Deze meten ook je vetpercentage en berekenen je BMI.

Sommige mutlifunctionele weegschalen kunnen ook je bot- spier- en vochtmassa meten. Zo heb je een totaal overzicht van je hele lichaam.

Waarom een weegschaal met BMI meter gebruiken?

Wil je een echt goed inzicht in je gewicht? Bijvoorbeeld omdat je wil afvallen of het zelfde gewicht wilt behouden? Dan is een weegschaal met BMI meter, of analyseweegschaal, een goed idee. D

De meeste van deze weegschalen meten ook je bot- spier- en vochtmassa. Zo kan je je hele lijf goed in de gaten houden, en zo nog gemakkelijker je doel bereiken. 

Let er wel op dat je je iedere keer op het zelfde moment weegt. Je kunt hiervoor een vast moment voor jezelf inplannen.

Tip: Zorg ervoor dat je weegschaal op een harde en vooral vlakke ondergrond staat voor de meest betrouwbare meting.

Weegschalen met BMI meters vergelijken op Kieskeurig.nl

Hoe werken weegschalen met BMI meters?

Bij het gebruik van een weegschaal met ingebwoude BMI meter, is het van belang een aantal parameters in te vullen over jezelf. Op deze manier kan de meting die wordt uitgevoerd in context worden geplaatst. Voorbeelden van deze parameters zijn je geslacht, je lengte en je leeftijd. Je gewicht wordt uiteraard door de weegschaal zelf opgemeten.

De weegschaal meet het percentage vet in jouw lichaam op, door een elektrisch stroompje door je lichaam te sturen. Deze elektrische stroom gaat via je ene voet naar je andere voet.

De weerstand die je lichaam levert tegen dit stroomstootje, bepaalt het vetpercentage. Dit is dan ook de reden dat je altijd met blote voeten op de weegschaal moet staan. 


Merken weegschalen

Nieuwsgierig geworden naar de diverse analyseweegschalen die verkrijgbaar zijn?

Wij hebben een ruim aanbod mutlifunctionele weegschalen van de grote merken zoals Omron, Inventum, Beurer en Medisana.

Meer informatie

Wil je meer informatie over weegschalen met BMI meters en hoe ze werken? Bekijk dan hier de informatie video van een van de best beoordeelde weegschalen op Kieskeurig.nl. De Beuer BG 64.