Testpanel: Sony MDR-XB650BT

Op deze pagina lees je het testrapport over de Sony MDR-XB650BT. Deze draadloze hoofdtelefoon is in juli 2016 getest door 10 testers van het Kieskeurig.nl Testpanel.

Volgens Sony blinkt de hoofdtelefoon vooral uit op het diepe, krachtige geluid en de zeer lange batterijduur. De testers geven in dit verslag hun mening over de specificaties en kenmerken van de Sony MDR-XB650BT hoofdtelefoon.

Aantal testers:
10
Geslacht: 6x man & 4x vrouw
Testperiode: Juli 2016
Duur: 2 wekenEerste reactie

Anne Van Der Veer, 22 jaar
Het design van de koptelefoon is heel erg mooi. Hij zit lekker op je oren en het buitengeluid wordt voor het grootste deel afgesloten. Het geluid is heel erg vol en warm, er zit een hele lage bas in. Het verbinden met bluetooth gaat heel makkelijk en als hij eenmaal is verbonden, kun zonder je telefoon muziek laten afspelen. Ik ben erg enthousiast over de koptelefoon en gebruik hem dan ook heel veel.

Diederik Maassen, 20 jaar
Zag er strak uit, prettig op te vouwen en handig verstelbaar. Toen ik hem voor het eerst gebruikte was ik erg tevreden met het geluid.

Ineke Pama, 23 jaar
Toen ik de doos openmaakte en de koptelefoon zag was ik gelijk enthousiast. Ik vind het een erg mooie koptelefoon en hij zit erg lekker. Ik wilde hem gelijk gaan testen dus heb hem gelijk aan de oplader gelegd. Toen ik voor het eerst de bas hoorde die er in zit was ik echt verrast. Er stond op de voorkant wel extra bass, maar zo goed had ik het niet verwacht!! Ik vind het een supermooie en goede koptelefoon en de kwaliteit van het geluid heeft mijn verwachtingen overtroffen! Ik ben er erg blij mee! Ik zal deze koptelefoon vaak gebruiken! Ik ben de kwaliteit van oordopjes gewend dus dit is echt geweldig!

Walaa Rebai, 30 jaar

Super mooie kleur en heel licht.

Wesley Weller, 33 jaar
Mooie vormgeving en prima geluid.

Twan Vastenhoven, 27 jaar
Ik vind het een mooi design hebben en stoere uitstraling.

Jennifer Snijders, 26 jaar
Mijn eerste indruk betreft alleen het uiterlijk. Ik vind het een super mooi model, heel licht en redelijk compact. Ook de mooie rode frisse kleur is top!

Jorge Dehing, 19 jaar

Hij zag er geweldig uit en de metalen plaat er boven op vond ik erg goed uit zien.

Jannie Noordenbos, 28 jaar

Ziet er erg mooi en modieus uit. Wel een headphone die je mee neemt ergens heen of op kan zetten als je onderweg bent.

Joris Van Oorschot, 28 jaar
Mooie degelijke headphone.

Sony MDR-XB650BT unisex - woman - fit


Verwachtingen

Anne Van Der Veer
Ja, het overtreft mijn verwachtingen
Ik had niet gedacht dat het zo'n goede koptelefoon zou zijn. De knopjes werken heel soepel en vooral omdat de bluetooth zo goed werkt, heeft het mijn verwachtingen overtroffen.

Diederik Maassen
Ja, het overtreft mijn verwachtingen
Ik werd omvergeblazen toen ik deze vette headphone aan zette. Het geluid was heerlijk en alles wat ik wilde was om gewoon uren muziek te luisteren met deze headset.

Ineke Pama
Ja, het overtreft mijn verwachtingen
Ik had niet verwacht dat de kwaliteit zo goed zou zijn! Het klinkt supermooi en de extra bass die erin zit is echt een goede aanvulling!

Walaa Rebai
Ja, het overtreft mijn verwachtingen
Ik heb zelf een aantal headphones, maar eerlijk deze overtreft ze allemaal. Je voelt niet dat je de headphone op hebt en de maximale volume is precies goed.

Wesley Weller

Ja, het voldoet aan mijn verwachtingen
Ik had verwacht niet meteen het beste geluid eruit te krijgen en dat bij andere stylen dan Dance muziek het geluid ge-tweaked moest worden. En dat klopte ook. Bass is wel vollop aanwezig. Zoals verwacht dus.

Wel als zeer positief puntje was de mogelijkheid tot het koppelen aan verschillende bluetooth apparaten. PlayStation, blueray speler, laptop, telefoons, tablets alles werkte.

Twan Vastenhoven
Ja, het voldoet aan mijn verwachtingen
Ik dacht al dat het geluid goed zou zijn en dat is ook zo. Door de headphone sluit je je goed af van de buitenwereld. En ik heb ook niet het idee dat andere mensen om je heen de muziek horen. De bass is zeer goed en het is makkelijk dat de headphone draadloos is, waardoor ik nergens achter/aan blijf hangen.

Jennifer Snijders

Ja, het voldoet aan mijn verwachtingen
Mooi geluid. Lijkt net of het van alle kanten komt. En de extra bass maakt het allemaal nog mooier.

Jorge Dehing
Ja, het voldoet aan mijn verwachtingen
Er stond dat hij extra bass had, dat had ie ook. Is zeker een aanrader voor mensen die met muziek werken of dansen zoals ik.

Jannie Noordenbos
Nee, het voldoet niet aan mijn verwachtingen
Het ging eerst moeizaam om de headphone werkzaam te krijgen. We kregen het niet voor elkaar

En je krijgt alleen muziek via bluetooth niet via de heaphone zelf. Dit vonden we wel vervelend. Ook omdat wij allebei alleen wifi hebben en geen internet abbonement, dan is het al lastig de headphone ergens anders te gebruiken.

Maar als je wel internet hebt is het wel een fijn apparaat. De muziek is erg mooi en handsfree bellen is natuurlijk helemaal top.

Joris Van Oorschot
Nee, het voldoet niet aan mijn verwachtingen
Ik vind hem niet subliem in geluid t.o.v. mijn apple oordopjes, dat had ik wel verwacht. Het draadloze is erg prettig!

Positieve punten

Anne Van Der Veer
De voordelen van de koptelefoon zijn dat hij zo perfect werkt draadloos en dat het geluid gewoon goed is.

Diederik Maassen
De headphone heeft een erg lange batterijduur. De headphone is gemakkelijk met meerdere apparaten te verbinden met bluetooth en is gemakkelijk in gebruik omdat hij draadloos is.

De headphone is op een handige manier op te vouwen waardoor hij makkelijk in je tas past.

De headphone heeft handige knopjes waarmee je makkelijk het volgende nummer kunt afspelen of om het geluid harder of zachter te zetten.

Ineke Pama
Ik vind het een groot voordeel dat deze koptelefoon extra bass heeft. Ook het gebruik van NFC en bluetooth, en daardoor draadloos, maakt het veel gebruiksvriendelijker dan een koptelefoon die dat niet heeft. En niet te vergeten ziet de koptelefoon er heel stijlvol uit!

Walaa Rebai
Voordelen zijn dat het heel licht is voor zijn formaat. Daarnaast kun je ermee bellen en je telefoon hoef je er niet bij te pakken.

Wesley Weller
Makkelijk koppelen met NFC, handzaam, makkelijk in gebruik, goede accuduur.

Twan Vastenhoven
Dat hij draadloos is en goed afsluit van de omgeving. Dat je hem kan bedienen aan de headphone zelf (harder zachter en zappen).

Jennifer Snijders
Draadloos, mooi design, super geluid, comfortabel en er gaat geen geluid verloren.

Jorge Dehing

Hij is makelijk te gebruiken en geeft heel goed geluid en gaat lekker lang mee

Jannie Noordenbos

  • Goede muziek in een handig en compacte headphone.
  • Makkelijk mee te nemen.
  • Stijlvol dus je gebruikt 'm hierdoor ook makkelijker in openbare plaatsen.

Joris Van Oorschot

Dat je hem draadloos kan bedienen

Sony MDR-XB650BT afstelling hoofdtelefoon

Verbeterpunten

Anne Van Der Veer
De NFC chip werkt met de iPhone nog niet. Ik denk dat dat een probleem is van Apple waar Sony verder niets aan kan doen, maar dat vond ik erg jammer.

Diederik Maassen
Na een tijd kreeg ik een beetje last van mijn oren door de druk van de headphone. Misschien als de headphone iets losser of zachter was bij het deel waar hij op het oor gaat, dat ik dan minder last van mijn oor kreeg na bijvoorbeeld een uur luisteren.

Ineke Pama

Het enige puntje wat ik tegen ben gekomen is dat de koptelefoon een beetje van je hoofd afglijdt als je je hoofd naar voren of achteren beweegt. Verder vind ik het een erg goede koptelefoon!

Walaa Rebai

Momenteel kan ik geen verbeterpunten opnoemen.

Wesley Weller

Meer aandacht voor midden en hoge tonen. Mag ook wel een betere balans.

Twan Vastenhoven
Als je telefoneert dan hoort de andere partij mij niet. Wellicht als het heel warm is, dan krijg warme oren, maar ik denk dat dat bij alle headphones is.

Jennifer Snijders
Meerdere kleuren.

Jorge Dehing
Om eerlijk te zijn heb ik die niet echt. Heb niks op de headphone aan te merken.

Jannie Noordenbos

Headphone ook gebruiken zonder bluetooth, zodat je ook op andere manieren muziek kan luisteren en van de headphone kan genieten.

Joris Van Oorschot
Ik zou hem ook graag bijvoorbeeld met de stang in mijn nek dragen ipv op mijn hoofd, echter dan blijft hij niet goed zitten.

Koop de Sony MDR-XB650BT


Sony MDRXB650BT blauw

Sony MDRXB650BT blauw Test panel 8,6 jul 2016
8,8 (15)
Test panel 8,6 jul 2016

Eindoordeel Sony MDR-XB650BT

Sony MDR-XB650BT einduitslag test