Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung brengt twee nieuwe modellen op de markt de Samsung Galaxy S6 en zijn broertje met een gebogen scherm de Galaxy S6 Edge.

De S6 Edge heeft niet een “banaanvorm” zoals je misschien van curved modellen zou verwachten. De gebogen vorm betreft de rond doorlopende randen van het glas in de behuizing. Hieronder lees je meer over deze splinternieuwe smartphones.

Display

Het 5,1 inch amo-led QHD-scherm van de Samsung Galaxy heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels die een pixeldichtheid heeft van maar liefst 577 ppi waardoor het scherm haarscherpe beelden kan vertonen en afzonderlijke pixels met het blote oog niet waarneembaar zijn.

Camera

De Samsung Galaxy S6 is voorzien van twee camera’s, iets wat tegenwoordig overigens eerder regel dan uitzondering is van smartphones in dit segment.

De hoofdcamera aan de achterkant beschikt over een resolutie van 16 megapixels en de frontcamera over een respectabele 5 megapixels. Zowel de back- als frontcamera beschikken over beeldstabilisatie (OIS) en een lichtgevoelige lens van f 1.9.

Behuizing

De strak vormgegeven behuizing bestaat volledig uit aluminium en het glas is van het type Gorilla Glass 4.

De dikte van het toestel meet slechts 6,8 millimeter bij een hoogte en breedte van 143 x 71 millimeter.

Om beschadigingen tot een minimum te beperken bestaat de rand van de behuizing uit een extra harde aluminiumsoort.

Draadloos opladen

De Galaxy S6 is voorbereid op draadloos opladen. Door het ontbreken van een metalen behuizing en de aanwezigheid van de benodigde elektronica in het toestel kan deze draadloos opgeladen worden.

Draadloos laden zal wel langer duren dan bedraad opladen. Samsung belooft dat het toestel in een half uur tot 50% van zijn capaciteit geladen kan worden op deze manier.

Verschil Galaxy S6 Edge en S6

Samsung Galaxy S6 EdgeHet verschil tussen de Galaxy S6 Edge en de “gewone” S6 vind je terug in het scherm.

Het glas heeft afgeronde hoeken die doorlopen in de behuizing. Dit ligt niet alleen fijn in de hand, maar voegt ook extra functionaliteit toe. Door bijvoorbeeld met de vinger vanaf de buitenrand naar binnen te vegen heb je direct toegang tot de meest belangrijke contactpersonen.