iPhone 6S en iPhone 6S Plus

Ook dit jaar zal Apple traditiegetrouw weer de opvolgers van de huidige iPhone modellen bekend maken tijdens hun eigen media evenement. Deze vindt plaats op woensdag 9 september 2015 om 19:00 uur Nederlandse tijd. Via deze link kan je live meekijken.

Apple iPhone event

Naar verwachting worden de iPhone 6S en iPhone 6S Plus de opvolgers van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Lees hier de geruchten die op dit moment de ronde doen over de Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus.

Force Touch

 De verwachting is dat de nieuwe modellen worden uitgerust met een techniek die het volledige scherm van deze telefoons drukgevoelig maakt. Dit wordt ook wel Force Touch genoemd en wordt ook al bij de Apple Watch toegepast.


Bij Force Touch reageert je iPhone verschillend wanneer je hard op het scherm drukt of het scherm juist zachtjes aanraakt. Dit kan betekenen dat je in een race spel je auto sneller kunt laten rijden door harder op het scherm te drukken. Of dat je in Google Maps informatie over een bepaalde locatie kunt opvragen, door er op de kaart op te drukken.

Componenten

 In de nieuwe smartphones van Apple zal op technisch vlak uiteraard het nodige veranderen. Er zullen vrijwel zeker een snellere processor, meer geheugen en een betere camera in terug te vinden zijn.

De snellere processor en het grotere werkgeheugen zorgen uiteraard voor een nog betere gebruikservaring. En ook bij spelletjes zal de extra kracht zorgen voor beelden die nog vloeiender op het scherm getoverd worden.De camera krijgt waarschijnlijk een upgrade van de huidige 8-megapixel camera naar een 12-megapixel camera. Ook kan ze meer licht opvangen, zodat foto's in slechtere lichtomstandigheden er toch goed uit blijven zien. En daarnaast wordt er zelfs gesproken over de mogelijkheid om in 4K resolutie video’s te schieten.

Software

 Bij de introductie van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus verwachten we ook een nieuwe versie van het besturingssysteem van Apple: iOS. In het huidige besturingssysteem, iOS 8, welke werd geïntroduceerd tijdens de lancering van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, waren al verbeteringen op vele fronten doorgevoerd. iOS 9 belooft ons een slimmere Siri, de virtuele assistent voor de iPhone, waar je je stemopdrachten aan geeft. Ook geeft Apple door dat het nieuwe iOS 9 een extra uur batterijduur oplevert en dat de installatie beduidend minder opslagruimte op je Iphone inneemt.

Wil je alles weten over de functies van iOS 9? Lees er meer over in dit artikel.

Behuizing

 Het is aannemelijk dat Apple kiest om de grootte van de iPhone 6S en 6S Plus gelijk te houden aan haar voorgangers. En dat daarbij ook de beeldresolutie hetzelfde blijft. Apple lanceert normaal gesproken iedere twee jaar een nieuwe iPhone met nieuw design en nieuwe technieken met betrekking tot de beeldresolutie. Omdat de iPhone 6 en 6 Plus slechts een jaar oud zijn, zal je waarschijnlijk nog een jaar moeten wachten op de introductie van een nieuw model iPhone.

De iPhone 6c ?

 Naast de verbeterde versie van de iPhone 6 en 6 Plus, welke dus naar alle waarschijnlijkheid begin september worden geïntroduceerd, verwachten we ook een iPhone 6c model. Net als zijn voorganger, de iPhone 5c, is de kans groot dat dit een goedkopere en eenvoudigere uitvoering wordt van de 6S telefoons. Mocht hier meer over bekend worden, dan lees je dat natuurlijk op Kieskeurig.nl!