Testpanel: Garmin vívofit

Op deze pagina vind je het testrapport van het Kieskeurig.nl Testpanel van de Garmin vívofit activiteitsmeter. Voor het Kieskeurig.nl Testpanel hebben 8 testers 4 weken lang de Garmin Vivofit activiteitsmeter uitgebreid getest. Bij deze test hebben de testers onder andere gelet op de draagbaarheid, installatiegemak, gebruik en stimulans tot beweging.

Aantal testers: 8
Duur van de test: 4 weken
Testperiode: augustus/september 2014

Samenvatting

De Garmin vívofit activiteitsmeter is volgens het Kieskeurig.nl Testpanel een activiteitsmeter die doet wat het belooft. Het telt je stappen, stimuleert om meer te bewegen en de software helpt je jouw activiteit te analyseren. Daarnaast is men positief over het strakke en mooie design van de Garmin vívofit.

Een minpunt aan de geteste vívofits was het ontbreken van een HRM-band, waardoor de metingen van bijvoorbeeld hartslag en verbrande calorieën niet altijd even nauwkeurig leken. Een HRM-band is namelijk nodig voor secuurdere metingen. Ook is de installatie van de Garmin vívofit niet makkelijk. In de doos ontbreekt een handleiding, die echter wel op de website van Garmin te vinden is.

De “voors en tegens” afgewogen lijkt de Garmin vívofit een mooi instapmodel te zijn voor mensen die meer inzicht willen in hun activiteit. Wil je echter een nauwkeurige analyse hebben, dan zal je de HRM-meter bij deze vívofit moeten kopen of toch voor een ander, vaak duurder model moeten gaan.

Eindoordeel Garmin vívofitPluspunten

Adri, 60 jaar
“Het is leuk om alles bij te houden wat je bewegingen zijn de hele dag en dit wordt duidelijk dagelijks weergegeven met de metingen die het apparaat verricht. Ben ook te spreken over het display, het is duidelijk zichtbaar allemaal. ”

John, 41 jaar
“Ik zou ‘m in drie woorden kunnen omschrijven: Handig, simpel, klein! De Vivofit heeft veel mogelijkheden die, zeer tevreden over. Vooral het stimuleren werkt goed. Daardoor probeer ik ook daadwerkelijk meer te gaan bewegen. ”

Seth, 40 jaar:
“Erg licht en je voelt de vivofit bijna niet. De bediening is super simpel. En compliment voor de ontwerpers: Simpel, strak en doeltreffend. De vivofit werkt naar mijn idee erg goed bij lopen, Je merkt bijna niet dat je hem om hebt. De vivofit is nauwkeurig, het houd je stappen goed bij. Voor iemand wat wil beginnen met bewegen is dit een heel mooi apparaatje”

Richard, 48 jaar:
“Stimulerend werkt ie goed. Je wilt toch aan je doel komen. Dus maak je extra stappen om daaraan toe te komen. De Vivofit is gemakkelijk te gebruiken. Instructies zijn duidelijk. Leuk om via de computer je gegevens bij te houden. Niet omgehouden met douchen, wel met andere wateract. zoals wassen, schoonmaken, e.d. Geen problemen ondervonden. Heeft een mooi strak design. Ziet eruit als een horloge. Zeker voor sporters een mooi glad geheel.”

Lieke, 26 jaar:
“Vooral positief dat het je herinnerd wanneer je voor langere tijd niet actief bent geweest . Watervast. Ik heb ermee gedoucht, gezwommen en afgewassen. Het apparaat is volledig waterbestendig waardoor het overal te gebruiken is en een makkelijke bediening met 1 enkele knop te doen dus gaat erg gemakkelijk! Net als het installeren, dat is duidelijk uitgelegd op de website. Binnen een paar minuten kan je beginnen.”

Martijn, 29 jaar:
“De online software maakt de Garmin Vivofit interessant. Deze houdt de statistieken per dag bij en door middel van doelen en badges word je gemotiveerd om dagelijks te bewegen. Alle informatie is voorhanden. Het display overstijgt dat van sommige concurrenten (waarbij een degelijk display vaak zelfs ontbreekt!).”

Kimberley, 23 jaar:
“De Vivofit is zeker een apparaat dat me bewust heeft gemaakt van min activiteit. Het rode balkje heeft mij aangespoord om niet langdurig stil te zetten De stappenteller en slaapfunctie vond ik erg prettig. Mooi en comfortabel design. Ik was geïnteresseerd in activity trackers dus ik vond het erg handig om er één te kunnen uitproberen. Ik heb de Vivofit de hele testperiode gedragen en met plezier gebruikt.”

Minpunten

John, 41 jaar:
“Het lijkt dat het resultaat positiever is dan de werkelijkheid gelopen stappen. Mis verlichting voor ‘s avonds. Installatie ging helemaal mis. was niet duidelijk. Het display was ook niet helemaal duidelijk, met mijn polaroid zonnebril kan ik het display niet lezen.”

Adri, 60 jaar
“Ondanks dat het een mooi en strak apparaat is vind ik hem in het gebruik niet makkelijk, vooral het instellen was een hele opgave.”

Seth, 40 jaar:
“Voor iemand wat wil beginnen met bewegen is dit een heel mooi apparaatje, maar als je al meer sport, voegt het weinig toe. Mijn hardlopen doe ik toch wel, en op de dagen dat je niet gaat hardlopen, kom je niet aan je gemiddelde aantal stappen. Ik mis een stopwatch-functie en eventueel een GPS. En hij lijkt mij niet geschikt voor meerdere sporten.”

Esther, 41 jaar:
“Draagcomfort is negatief. Omdat je het in principe dag en nacht draagt, vind ik het onfris (je zweet er onder). Het zit niet echt prettig, vrij strak omdat anders de stappen niet worden geteld. Door wrijving toch irritatieplekken (voelt als brandwondje/schaafwond) en beurs gevoel om pols. Stappen tellen is overigens betrekkelijk. Bij het klussen (bijv. timmeren e.d.) of zelfs bij het aardappels schillen, telt hij ook stappen...Wel een goede manier om jezelf voor de gek te houden. De hartslag kon ik niet beoordelen omdat je daar een extra tool voor nodig schijnt te hebben. Het calorieverbruik vond ik erg onduidelijk. Andere act. zoals bijv. fietsen moet je zelf invoeren in de computer. Dus geeft het niet echt je totale calorieverbruik weer. Ook telt hij stappen die je niet zet (zoals bij klussen, huishoudelijke bezigheden e.d.).”

Lieke, 26 jaar:
“Het display is duidelijk, maar licht niet op. In het donker is helaas niks af te lezen. Verbruikte calorieën vind ik niet betrouwbaar, vaak kwam dit veel te hoog uit. Het nachtritme heeft mij persoonlijk niet veel inzicht gegeven, hartslagmeter zat niet bij het pakket.”

Martijn, 29 jaar:
“Voor sporters of actieve wandelaars heeft de Garmin weinig meerwaarde. De afwijking (10 procent) is gewoonweg te veel. Mijn voorkeur gaat uit naar GPS. De afgelegde afstand wijkt te veel af van de werkelijke afstand. Nachtritme is moeilijk te controleren. Het frustrerende is ook dat je het apparaat niet kunt gebruiken zonder eerst te synchroniseren met de Garmin servers. Hierdoor kon ik de eerste dagen het apparaat niet gebruiken.”

Kimberley, 23 jaar:
“De stappenteller/kcalteller werken niet nauwkeurig. Tijdens een dag in de auto had ik volgens de Vivofit 20.000 stappen gezet. Ook in de trein of tijdens een college zet ik volgens de Vivofit een behoorlijk aantal stappen. Ik ben daarnaast zelf gebaat bij een meer uitgebreide app die me motiveert om meer te gaan bewegen. Jammer dat het niet werkt met BlackBerry.”

Meer over het product

Social Media