Römer DUO plus grijs

Specificaties
Groep autostoel
groep 1 (9kg – 18kg)
Plaatsing
met de rijrichting mee
Montagewijze
isofix
Bekijk 2 andere uitvoeringen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 11 reviews die zijn achtergelaten voor de Römer DUO plus grijs op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

brons 14-05-2010
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,0
De duo plus is een mooi stoeltje met meer voordelen dan nadelen. Stevig, makkelijk in gebruik, te plaatsen met gordel od isofix.
Het nadeel is: Mijn zoontje is 2 jaar en 3 maanden en meneer krijgt zonder enige moeite de gordel losgeklikt. Hij klimt eruit en zit los in de auto wat ik zeer gevaarlijk vind. Dat is voor mij een reden geweest om de fabrikant te mailen hoe dit kan voor een stoel wat goed getest zou zijn...

Review criteria:

Goed
Goed

Reageer

Pirewiet 02-02-2009
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,0
Gekozen voor Duo Plus omwille van hogere veiligheid van Isofix. Gebruik gaat vrij gemakkelijk en ons dochtertje zit er graag in. Overdraagbaarheid naar andere wagen is soms moeilijk en erg afhankelijk van hoe diep het Isofix-baartje in de zetel zit. Bij de Maxi Cosi met Isofix (cabriofix/easyfix) was dit gemakkelijker.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend

Reageer

henri71 21-09-2008
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

9,0
We wilden een stoel met ISO-FIX en zijn op deze uitgekomen, ook vanwege de testresultaten.
De stoel is gemakkelijk in en uit de auto te halen. Je ziet direct of hij goed vast zit. Voor auto's met dieperliggende aansluitingen worden twee adaptertjes meegeleverd zodat de aansluitpunten vrijkomen te liggen.
Hoogte van de schouderbanden is eenvoudig aan te passen en groeit met je kind mee. Ook de bekleding is gemakkelijk te verwijderen.
Slaapstand is niet plat maar wat achterover, net voldoende om wat relaxed te zitten. Deze is gemakkelijk te bedienen met een hand, ook tijdens het rijden kun je hem snel even in of uit de stand halen, loopt soepel.
Onze dochter heeft er tijdens de vakantie (1000km)heerlijk in geslapen en gezeten en wilde de dag na aankomst graag weer in het stoeltje zitten.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

katinka2 31-07-2008
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,5
prima stoeltje, we wilden per se een isofix omdat het zo veel steviger zat (zit als een huis, geen geklooi met riemen), en er was eigenlijk alleen deze of de maxi-cosi. Die extra poot van de maxi-cosi zit enorm in de weg (hadden we bij de cabriofix gevonden), de top tether van de roemer (weet niet of het echt nodig was maar schaadt ook niet) neemt geen ruimte in. We hebben er nu 2 gekocht 1 voor in een volkswagen polo en 1 voor een renault laguna grandtour, want overzetten valt door het gewicht niet mee. Dure grap wel. En nu komt nummer 2 eraan en moeten we er nog 2 kopen.... Mijn dochtertje van 2 klimt er nu zelf in en zit er graag in.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Martin.en.Monique 20-11-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,5
Wij hebben twee exemplaren van dit zitje in gebruik. Ze voldoen uitstekend aan onze verwachtingen. De bekleding blijft mooi, zelfs als onze zoon zelf in en uit de auto klimt. De isofix garandeert dat de stoeltjes stabiel staan, ook in bochten. Voor alle zekerheid doe ik ook de autogordel door de daarvoor bestemde geleiders. De gordels in mijn auto (Corolla 2005) hebben een vastsjormogelijkheid, als je die gebruikt icm isofix nou dan zitten ze echt vast hoor. De verstelmogelijkheden van stoel en riempjes zijn ruim en makkelijk. Qua zitcomfort vermoed ik ook een goede score want ik hoor geen klachten van onze kinderen. Ze slapen vaak al binnen een paar minuten. Aanrader!

Review criteria:

Uitstekend
Goed

Reageer

Mamanon 21-02-2006
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,0
Nu bijna 2 jaar in gebruik in Mazda. Zit muurvast dankzij Isofix met
Top-tether. Gemakkelijk in- en uit te nemen. Comfortabele stoel, alleen de
slaapstand valt tegen t.o.v. Maxi Cosy stoeltje. Goed afneembare en wasbare
bekleding!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

A ten Have 08-02-2006
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,0
Op alle fronten het beste stoeltje uit deze klasse, echter ik heb een
kanttekening bij 'handige overzetten' in een andere auto.
Dit is grotendeels afhankelijk van de isofixpunten in de auto. We hebben een
Touran en A6, bij de Touran kun je het onderste stukje leuning verwijderen,
hierdoor komen de isofixpunten helemaal vrij te liggen en is het aansluiten een
fluitje van een cent.
Bij de A6 echter zitten ze op de achterbank helemaal verborgen, en moet je
grotendeels op de tast de punten aansluiten. Nogal een gefriemel, en hierbij
goed opletten dat de bekleding niet door de scherpe koppelingen beschadigd
wordt! Op de voorstoel van de Audi liggen de punten wel in het zicht en ook
iets hoger t.o.v. de zitting, daar kunnen ze wel vlot aangesloten worden,
hoewel nog steeds niet zo makkelijk als in de Touran.
Dit alles is natuurlijk niet aan het stoeltje te wijten, maar je hebt er wel
mee te maken.
In de praktijk zetten we hierdoor de Romer hierdoor eigenlijk maar zelden over,
terwijl dit wel een van de redenen was om 'm te kopen. Hij is zwaar en groot,
daardoor beetje onhandig.
Maar aan de kwaliteit doet dit niets af, die is zoals gezegd top.

Review criteria:

Goed
Uitstekend

Reageer

martin_vandepol 26-12-2005
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,5
zeer goed autostoeltje. een absolute aanrader. veiligheid en comfort. wel duur.
we willen een zelfde 2e stoeltje kopen voor 2e kind.

Review criteria:

Uitstekend
Goed

Reageer

Fam. Koops 24-10-2005
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

9,0
Door het isofix systeem zit de stoel erg goed vast in de auto (veilig!). Ik
heb wat moeite met de slaapstand maar dat kan aan mij liggen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Natasja 11-12-2004
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,0
Prima stoeltje, makkelijk te verplaatsen en zowel met isofix als zonder isofix
ok. Zoonlief kan er heerlijk in slapen maar weet ook heel goed elke vrachtwagen
die passeert te melden, dus uitzicht is ook goed. En gelukkig ook goed schoon
te maken.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Joost- 09-12-2004
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

9,0
Op zich een prima autostoeltje. Zit middels isofix muurvast bevestigd (veilig!)
en is ook gemakkelijk van de ene auto in de andere over te plaatsen. Het
stoeltje is wel redelijk zwaar en ook de prijs viel niet echt mee. Verder viel
mij op dat zowel babyzaken als automaterialenzaken weinig zinnigs over het
isofix systeem konden vertellen en dan met name over de toepassing in bepaalde
merken en typen auto's. Ik heb uiteindelijk rechtstreeks met Römer Duitsland
gemaild en van hen snel en duidelijk antwoord gekregen.
Onze kleine meid zit prima in het stoeltje, de gordelhoogteverstelling werkt
perfect en ook de slaapstand is prima. Al met al, met uitzondering van de hoge
prijs, tevreden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer