Routines met je smartphone en slimme speaker

Hoe slimmer onze apparaten worden, des te minder hoeven we ze te vertellen wat ze moeten doen. Via Routines op je Android-smartphone, in combinatie met je Nest Home speaker, kun je een flink deel van je leven automatiseren. Hier lees je hoe Routines werken en hoe je ze gebruikt om je leven makkelijker te maken.

Slimme speaker kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Slimme speaker

Routines werken op alle Nest-speakers, slimme speakers die in vroeger tijden als Google Home door het leven gingen. Als het goed is zijn je slimme speakers, als je ze hebt, al gekoppeld aan je smartphone, zodat je bijvoorbeeld muziek via de Spotify-app op je smartphone kunt afspelen op je speaker, of om stemcommando’s te gebruiken. Dat is allebei hartstikke handig, maar je moet er nog steeds zelf iets voor doen. Met Routines ligt dat anders.

Smartphone

Je smartphone is ook met Routines de centrale hub als je begint te automatiseren. Zorg dat je de Home-app hebt geïnstalleerd, open de app en tik op je profielfoto rechtsbovenin. Via die knop ga je naar Instellingen voor de Assistent, om vervolgens naar beneden te scrollen en op Routines te tikken. Nu ben je op de juiste plek: vanuit hier gaan we de taken automatiseren om te zorgen dat je op bepaalde momenten van de dag met een simpel commando meerdere taken tegelijk kunt uitvoeren.

Routines

Tik op de knop Nieuw rechtsbovenin, en je kunt beginnen met het maken van een nieuwe routine. Je geeft de routine een naam, bijvoorbeeld ‘Ochtend’. Vervolgens kies je een zogenaamde Starter, een stemcommando of een bepaald vast tijdstip. Daarna kun je acties gaan toevoegen aan je routine. Dit kan van alles zijn: het aanzetten van je lampen of thermostaat, muziek afspelen, je telefoon uit de slaapmodus halen of het nieuws laten voorlezen.

Nest Home

Routines werken op ieder apparaat waar je de Google Home-app op kunt installeren, maar je hebt natuurlijk wel een slimme speaker nodig. De Nest-lijn bestaat uit een aantal slimme apparaten van Google. De Nest Home Mini is een kleine, simpele speaker. Voor muziekanaten is er de Nest Audio, en er is zelfs een slimme speaker met een scherm: de Nest Hub. Met een van die slimme speakers en je smartphone kun je in een handomdraai je saaie klusjes automatiseren.