Waterkoker kopen? Hier moet je op letten

Een waterkoker is een waterkoker, toch? Niet helemaal. Zelfs bij iets relatief simpels als een waterkoker zijn er genoeg verschillen tussen de modellen te ontwaren. En om te voorkomen dat je daar pas achter komt als het apparaat al in de keuken staat, leggen we je in dit artikel precies uit waar je op moet letten bij het kopen van een waterkoker.

Waterkoker kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Waterreservoir

Het belangrijkste aspect bij een waterkoker is de inhoud van het waterreservoir. Dat getal bepaalt namelijk hoeveel water je in één keer kunt opwarmen. Verreweg de meeste waterkokers hebben een reservoir met een inhoud van 1,5 tot 2 liter, maar kleinere waterkokers van één liter komen ook voor. Er zijn ook simpele modellen die minder dan een liter water kunnen opwarmen - handig om mee te nemen op vakantie, of voor in je studentenkamer bijvoorbeeld.

Materiaal

Het materiaal van waarvan een waterkoker is gemaakt, is vooral van belang voor de prijs en de duurzaamheid. Goedkopere waterkokers zijn meestal gemaakt van kunststof. Dat werkt prima, maar een materiaal als roestvrij staal gaat gaat doorgaans een stuk langer mee, al betaal je daar meestal ook wel de prijs voor. Er zijn ook waterkokers van glas, en van metaal of aluminium. Voor de werking maakt het weinig uit, maar voor de prijs en de duurzaamheid is het materiaal wel van belang.

Merk

Als je niet een bepaalde merkvoorkeur hebt, kun je bij waterkokers je lol op. Vrijwel alle bedrijven die keukenapparatuur maken, hebben ook een of meerdere waterkokers in het assortiment. Bekende merken zijn bijvoorbeeld Inventum, Smeg, Tefal, Tristar, Braun en Philips, maar er zijn nog veel meer merken die je ongetwijfeld kent. Veel verschillen zitten er niet tussen de modellen, al zijn er wel merken die vooral duurdere apparaten maken.

Extra’s

Nog niet zeker van je zaak? Let dan op de details. Is de waterkoker bijvoorbeeld draadloos, zodat je hem van het voetje af kunt halen? En kun je hem 360 graden draaien op die voet? Sommige waterkokers hebben een warmhoudfunctie, zodat je hem alvast aan kunt zetten terwijl je je kopjes en theezakjes pakt. Duurdere modellen zijn soms voorzien van een instelbare thermostaat. Wat je ook zoekt, en welke prijs je ook wil betalen, op Kieskeurig.nl vind je altijd wat je zoekt.