Voor- en nadelen van een was-droogcombinatie

Een wasmachine en droger in één, dat is toch ideaal? In veel gevallen wel, ja. Maar er zijn ook situaties te bedenken waarin een losse wasmachine en een losse droger toch een beter idee zijn. Welke dat zijn, en of een was-droogcombi geschikt is voor jou, lees je in dit artikel.

Wassen én drogen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Wel of geen droger

Het belangrijkste is natuurlijk: heb je überhaupt wel een droger nodig? Lang niet alle kleding kan zomaar in de droger, en ook als dat wel kan, loop je kans dat je kleding sneller verslijt. Voor handdoeken en beddengoed is een droger ideaal, maar als je genoeg ruimte hebt, kun je het ook prima aan de lijn hangen. Het is dus vooral een kwestie van nadenken of het wel helemaal bij je gezinssituatie past: in veel gevallen kun je het prima af met alleen een wasmachine.

Prijs

Maar meer is toch altijd beter? Dat is in veel gevallen wel zo, maar meer functies betekent ook meer kosten. Een was-droogcombinatie kost namelijk altijd meer dan een gewone wasmachine met dezelfde functies. Dat komt doordat er een speciale trommel ingebouwd moet worden, een ander waterafvoersysteem, en ook binnenin zitten nog wat onderdelen die je in een gewone wasmachine niet terug vindt. Hoe fijn het ook klinkt, doe het dus alleen als je ‘m echt nodig hebt.

Voor- en nadelen

Als je kampt met een ruimtetekort, bijvoorbeeld. Het handigste aan een was-droogcombi is dat hij een stuk minder ruimte inneemt dan een losse wasmachine en losse droger bij elkaar doen. Zo hoef je niet te stapelen, en houd je ruimte over in je washok. Wat je wel in het achterhoofd moet houden, is dat een losse wasmachine vaak wat beter wast en meer functies heeft dan een combinatie, en hetzelfde geldt voor een losse wasdroger. Kosten versus baten, dus.

Was-droogcombinatie kopen

Ga je een was-droogcombinatie kopen? Houd er rekening mee dat het een flinke investering is. Voor minder dan 500 euro vind je er niet al te veel, terwijl er in die prijsklasse genoeg wasmachines te vinden zijn. Voor echt goede apparaten betaal je al snel het dubbele. Check ook goed of je de juiste aansluitingen hebt op de plek waar je hem neer wil zetten. Ben je klaar om je keuze te gaan maken? Op Kieskeurig.nl vergelijk je alle was-droogcombinaties met elkaar.