Houd je hoofd koel, gebruik je vriezer

Het is warm, en de zomer is nog lang niet voorbij. Het hoofd koel houden is belangrijk, maar dat is niet altijd even makkelijk. Je vriezer is in deze tijden je beste vriend: je kunt hem niet alleen gebruiken om voedsel te bewaren, maar je kunt ook de hittegolf tegengaan. In dit artikel leggen we je precies uit hoe je dat doet.

Vriezer kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Eerst water, de rest komt later

Water is altijd een eerste levensbehoefte, maar helemaal als het kwik tot grote hoogten stijgt. Door de hitte gebruikt je lichaam veel meer vocht dan normaal, en dat moet je blijven aanvullen. Als het warm is, is kraanwater lang niet altijd lekker koel, en je koelkast doet er een tijdje over om water genoeg af te koelen. Je vriezer kan dan uitkomst bieden: leg een fles water een uurtje in de vriezer, en je hebt niet alleen iets lekker koels om in je nek te leggen, je hebt ook een heerlijk koud drankje.

Icepacks

Als het echt warm wordt, is een icepack een goede oplossing. Een icepack is een plastic omhulsel met daarin bevroren water. Je kunt een icepack bijvoorbeeld in je nek leggen. Je merkt dan dat je lichaamstemperatuur begint te zakken, en dat is belangrijk als je in de warme buitenlucht vertoeft. Icepacks gaan tegenwoordig een behoorlijke tijd mee, maar zorg ervoor dat je er in elk geval twee hebt, zodat je de ene in de vriezer kunt leggen terwijl je de ander gebruikt.

Voedsel

Natuurlijk is water niet het enige dat je nuttigt op een warme dag, maar ook voor je andere voedsel komt de vriezer goed van pas. In eerste instantie denk je natuurlijk aan ijs, en met een goede reden. IJs zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur van binnenuit daalt. Maar ook ander voedsel kun je prima even in de vriezer leggen. Denk dan bijvoorbeeld aan fruit als meloen of druiven, maar je kunt ook prima homemade ijsjes maken van chocolade of ander snoepgoed.

Vriezer kopen

De meeste vriezers zitten vast aan een koelkast, maar er zijn ook op zichzelf staande vriezers. Het voordeel daarvan is dat je ze ergens uit het zicht kunt plaatsen, bijvoorbeeld in de bijkeuken of in de kelder. Zo kun je je voedsel langere tijd bewaren zonder dat het in de weg staat. Let bij het kopen van een vriezer goed op het energielabel, want het kost aardig wat elektriciteit om je vriezer op temperatuur te houden. Op zoek naar een goede vriezer? Ga dan snel naar Kieskeurig.nl.