Vaatwasser kopen? Vergeet deze functies niet

Bij het kopen van een vaatwasser let je natuurlijk op de prijs en het energielabel, maar er zijn ook dingen die we nog wel eens vergeten. En dat terwijl dat soort functies net zo belangrijk zijn. Om te voorkomen dat je daar pas achter komt nadat je het apparaat al in de keuken hebt staan, zijn hier een aantal zaken om op te letten bij het kopen van een nieuwe vaatwasser.

Nieuwe vaatwasser kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Geluidsniveau

Het geluidsniveau is bij een vaatwasser misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar dat zou eigenlijk wel moeten. Niets vervelender dan een langdurig gezoem op de achtergrond terwijl je net lekker op de bank een fimpje aan het pakken bent. Zelfs als de verschillen klein zijn, is het het waard erop te letten: slechts 3 decibel (dB) meer betekent meteen een verdubbeling van het geluid. Houd dat getal dus zo laag mogelijk, en je hebt geen last van een neuriënde vaatwasser.

Waterverbruik

Natuurlijk moet je op de energiekosten letten, maar water komt ook niet gratis uit de leiding stromen, en dat wordt nog wel eens vergeten. Een vaatwasser gebruikt per cyclus tot wel vijftien liter water - vergelijkbaar met twee à drie minuten douchen, en dat iedere keer. Daarom is het het best waard om er even op te letten bij het kopen van een vaatwasser. Zuinige vaatwassers gebruiken makkelijk minder dan tien liter water per beurt, dus dat scheelt zo weer een minuutje douchen.

Timers

Niemand heeft tijd om de hele dag voor de vaatwasser te gaan zitten om te wachten tot ‘ie klaar is. Daarom hebben sommige vaatwassers, net als bijvoorbeeld veel wasmachines en drogers, een timerfunctie. Anders dan bij bijvoorbeeld wasmachines, waar het apparaat als hij klaar is nog langzaam door blijft draaien, werken vaatwassers meestal met een uitgestelde start: je geeft een tijdstip aan wanneer de vaatwasser moet beginnen, en hij is precies klaar als je thuiskomt.

Vaatwasser kopen

Maar natuurlijk moet je ook de ‘gewone’ specs niet vergeten bij het kopen van een vaatwasser. Het energielabel is erg belangrijk, zowel voor je portemonnee als voor het milieu, en natuurlijk wil je ook niet teveel betalen. Voor inbouwvaatwassers zijn de afmetingen bepalend. Misschien heb je een merkvoorkeur, of wil je een specifieke functie als een ingebouwd display of een bepaalde kleur. Wat je ook zoekt, op Kieskeurig.nl vind je altijd de perfecte vaatwasser.