Telefoonhouder in de auto, waar moet je op letten?

Veel auto’s komen tegenwoordig met een volledig navigatie- en mediasysteem, maar als je een wat oudere auto hebt is de kans groot dat je het hooguit met een radio moet doen. Dan is een telefoonhouder een goede aankoop: daarmee gebruik je je smartphone als boordcomputer. In dit artikel lees je waar je op moet letten.

Op zoek naar een telefoonhouder? Bekijk het aanbod

Bekijk

Blowers/airco

De makkelijkste manier om je telefoon te bevestigen is door een telefoonhouder in je blowers te stoppen. De meeste auto’s hebben meerdere blowers, dus je hebt alle keuze waar je hem inplugt. De houder grijpt zich vast aan de plastic of metalen strips. Let er wel op dat je de juiste oriëntatie hebt: sommige blowers zijn horizontaal gericht, andere verticaal. Het grote voordeel van een houder aan je blowers is dat je hem gewoon kunt laten zitten als je geen navigatie nodig hebt.

Aan het raam

Een andere manier om je telefoon in het zicht te houden, is door een telefoonhouder aan het raam. De meeste van deze houders werken met een zuignap. Maak hem een beetje nat en plek hem op de juiste plek op je raam – zorg dat je nog wel goed naar buiten kunt kijken. Veel raamhouders hebben een extra beveiliging die werkt via een vacuumsysteem, zodat je telefoon en de houder niet naar beneden vallen bij een flinke drempel of temperatuurverschillen.

Navigeren

Maar waarom zou je je telefoon aan je raam of in je blowers willen zetten? De meeste mensen gebruiken het om te navigeren. Zo heb je je telefoon altijd in het zicht, en kun je hem ook nog bedienen zonder dat je daar beide handen voor nodig hebt. Blijf wel altijd op de weg letten: ook met een handsfree systeem ben je toch afgeleid als je met je telefoon bezig bent. Het kan lonen om je telefoon tijdens het navigeren in de vliegtuigstand te zetten om afleiding te voorkomen.

Opladen

Tijdens het navigeren staat je scherm continu aan, en dat is niet zo fijn voor de batterij. Vooral bij een lange reis of als je een wat oudere telefoon hebt, kan hij snel leeg raken. De oplossing is simpel: stop een telefoonoplader in de sigarettenaansteker, en gebruik een kabel om je telefoon op te laden. Zo kom je altijd op je bestemming met een volle accu. Er bestaan ook draadloze opladers die in een teleofonhouder zijn bevestigd, maar dat moet je telefoon natuurlijk wel ondersteunen.