Nooit meer een lege batterij met een powerbank

Een lege accu op het verkeerde moment kan vervelende gevolgen hebben. Je kunt iemand niet bereiken, of je kunt net dat mooie moment niet vastleggen op beeld. In die gevallen is een powerbank een goede uitkomst. Maar hoe weet je welke powerbank geschikt is voor jou? In dit artikel zoeken we het uit.

Nieuwe powerbank nodig? Bekijk het aanbod

Bekijk

Grootte

De accucapaciteit van een powerbank bepaalt hoe vaak je een leeggelopen telefoon er weer mee kunt opladen. Die capaciteit verschilt nogal. De meeste powerbanks hebben tegenwoordig een accucapaciteit van tussen de 10.000 en 20.000 mAh - milliampère-uur, de standaard die gebruikt wordt bij batterijen. Afhankelijk van welke telefoon je hebt, kun je hem daar zo’n twee tot vijf keer mee opladen. Grotere powerbanks bestaan ook, zelfs voor laptops!

Aansluitingen

Bij het kopen van een powerbank moet je goed op de aansluitingen letten. Zo zijn er powerbanks met maar één of twee oplaadpoorten, maar ook met meer. Ook de soort poort is belangrijk: usb-c laadt je telefoon én je powerbank veel sneller op dan de oude bekende usb-aansluiting. Kijk ook of er bijvoorbeeld een ingebouwde kabel in de powerbank zit, of dat je die zelf mee moet nemen - helemaal niet erg, maar dat moet je dan natuurlijk niet vergeten.

Buitenkant

Niet alleen binnenin, ook de buitenkant van de powerbank is belangrijk. Er zijn namelijk verschillende powerbanks voor verschillende doeleinden, en sommige zijn speciaal gemaakt voor outdoor. Powerbanks zijn sowieso stevig, maar er zijn erbij die tegen een flinke stoot kunnen als je ze laat vallen. Ook bestaan er volledig waterdichte powerbanks, wel zo handig als je veel op of rond het water te vinden bent. En vergeet vooral ook de vorm van de powerbank zelf niet.

Powerbank kopen

Ga je een powerbank kopen? Heel slim, zo hoef je nooit meer met een lege smartphonebatterij te zitten. Los van bovenstaande dingen zijn er nog wat zaken om op te letten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kleur? Hij moet natuurlijk wel bij je interieur of je telefoonhoesje passen. Ga je je laptop opladen? Let dan ook op het vermogen, en ga voor minimaal 100 watt. Alle modellen, soorten en maten powerbanks vind je natuurlijk op Kieskeurig.nl.