Dit zijn dé smartphones van deze zomer

De zomer is doorgaans niet de spannendste tijd als het gaat om nieuwe smartphones, maar dat geeft ons wel de gelegenheid alle mogelijkheden even goed op een rijtje te zetten. Nu een smartphone kopen heeft ook voordelen: je betaalt niet de hoofdprijs, en de magazijnen liggen vol. Toe aan een nieuwe smartphone? Dit zijn je opties.

Toe aan een nieuwe smartphone? Bekijk het aanbod

Bekijk

Samsung: budget én high-end

Samsung deelt zijn smartphones altijd op in de high-end Galaxy S-serie, en de goedkopere A-serie. Het huidige topmodel is de Galaxy S23, die in maart uitkwam. Van onze reviewer kreeg hij een dikke vette 8, en het voordeel is: hij is alweer een stukje goedkoper dan hij was toen hij op de markt kwam. Zoek je in een andere prijsklasse? Zowel de Galaxy A34 als de Galaxy A54 zijn relatief goedkope smartphones met specificaties die weinig onderdoen voor de echte toppers.

Apple: iPhones

Apple kondigt traditiegetrouw in september een nieuwe lijn iPhones aan. Even wachten dus, of juist niet? Nu de huidige generatie bijna een jaar oud is, kun je rustig aan gaan kijken naar lagere prijzen. Apple-telefoons staan erom bekend dat ze weinig aan prijsdalingen onderhevig zijn, maar de zomerperiode is wel je kans om een koopje te scoren. Als je niet het nieuwste van het nieuwste hoeft, kun je natuurlijk ook nog naar de iPhones van een of twee jaar geleden kijken.

Google: Pixels

Google heeft zich met de Pixel-lijn bij de Grote Twee geschaard, en de meest recente Google-smartphone, de Pixel 7a, is de nieuwste van allemaal. De 7a ligt amper een maand in de winkels, en de recensies zijn lovend. Ook onze eigen reviewer beloonde de Pixel 7a met een 8, en vooral de camera en de scherpe prijs ten opzichte van de concurrentie vallen op. Als je op zoek bent naar een gloednieuwe smartphone die nog bijna niemand heeft, is de Pixel 7a een goede keuze.

Andere merken

Maar er is meer. De Motorola Edge 40 meet zich qua prijs met de hierboven genoemde smartphones. Xiaomi, een van de grotere spelers, heeft met de 13 Pro ook een topper in huis. OnePlus heeft altijd een vaste schare fans gehad, en met de OnePlus 11 kunnen ook zij hun vingers weer aflikken. Iets minder diep in de buidel tasten? Dan is de Poco X5 Pro een goede optie. Wat je ook zoekt, en welke prijs je ook in je hoofd hebt, je vindt je ideale smartphone op Kieskeurig.nl.