Dit zijn de nieuwe smartphones van deze herfst

Het waait, het regent en het wordt kouder, dus grote kans dat je flink wat avondjes op de bank doorbrengt met een kop thee, Netflix, en natuurlijk je telefoon. Ook afgelopen zomer zijn er weer heel wat nieuwe smartphones op de markt gekomen. In dit artikel vertellen we je welke dat zijn.

Mag je al een nieuwe? Bekijk het aanbod

Bekijk

Apple: iPhone 15

Apple staat erom bekend in september en oktober een nieuwe lijn smartphones uit te brengen, en dit jaar was daarin geen uitzondering. Sinds vorige maand kun je jezelf vergapen aan de gloednieuwe iPhone 15 en iPhone 15 Pro. Grootste verbetering ten opzichte van de vorige generaties is de (verplichte) overgang naar usb-c, waardoor je geen extra kabeltjes meer nodig hebt. De iPhone 15, de basisversie dus, is - voor een iPhone - ook nog eens relatief goedkoop.

Google: Pixel 8

Ook Google brengt in het najaar doorgaans een nieuwe lijn uit, en dit jaar is alweer de achtste generatie. De Pixel 8 en de Pixel 8 Pro lijken qua uiterlijk veel op hun voorgangers, maar onder de motorkap is er wel het een en ander aangepast, met verbeterde camera’s, slimme AI-software en zelfs een temperatuursensor. De stockversie van Android is altijd een verademing, en bovendien garandeert Google maar liefst zeven jaar software-updates voor de nieuwe Pixels.

Samsung: nog even wachten

Samsung is altijd een beetje de vreemde eend in de bijt: het bedrijf kondigt meestal juist in het voorjaar nieuwe smartphones aan. Tot die tijd moet je het dus nog even doen met de Galaxy S23, waar je je absoluut nog niet voor hoeft te schamen. In de goedkopere A-serie worden vaker nieuwe smartphones uitgebracht, dus als je op zoek bent naar een wat meer budgetvriendelijke smartphone, is dat altijd een optie - en anders moet je nog even een paar maandjes wachten.

Smartphone kopen

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Je kunt natuurlijk voor bovenstaande modellen gaan, het nieuwste van het nieuwste en het neusje van de zalm, maar er zijn meer merken, vooral vanuit de Aziatische markt. Je hoeft namelijk niet per se duizend euro neer te leggen voor een goede smartphone. Op Kieskeurig.nl verzamelen we alle smartphones voor je. Daar kun je ze vergelijken op specificaties, en vind je precies bij welke webshop je je nieuwe telefoon voor de beste prijs kunt kopen.