Welke oordopjes passen bij jou?

Koptelefoons zijn de laatste jaren erg populair, maar niet iedereen vindt het fijn om de hele dag zo’n apparaat op het hoofd te hebben. Oordopjes geven tegenwoordig bijna net zo goed geluid, en bovendien hebben ze veel functies die high-end koptelefoons ook hebben. In dit artikel kijken we welke oordopjes bij jou passen.

Oordopjes kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Draadloos of niet?

Waar oordopjes een decennium geleden nog vrijwel altijd bedraad waren, is het gros tegenwoordig draadloos. Het grote voordeel is natuurlijk dat de kabel niet in de weg zit tijdens het sporten of werken. Om de accuduur hoef je het in elk geval niet te laten: oordopjes gaan meestal een half tot wel een volledig etmaal mee op een lading. Bedrade oordopjes zijn vaak wat goedkoper, maar je moet het dan wel zonder functies als noise cancelling doen.

Noise cancelling

Noise cancelling is de term voor een technologische manier van ruisonderdrukking. Het geluid dat normaal in je oor zou zijn gekomen, wordt nu gefilterd. Zo kun je in alle rust genieten van je muziek of podcast. Veel draadloze oordopjes beschikken tegenwoordig over noise cancelling. Het werkt niet zo perfect als bij een koptelefoon met grote oorschelpen, maar het grootste deel van het geluid wordt wel tegengehouden. Lekker rustig, toch?

Pasvorm

Omdat je oordopjes vaak lange tijd achtereen in hebt, is de pasvorm ook erg belangrijk. Ze moeten immers niet gaan irriteren, en ieder oor is weer anders. Het lastige is dat je dat online natuurlijk niet kunt uitproberen, dus het kan de moeite waard zijn een middagje naar een elektronicazaak te gaan om een paar soorten te proberen. Je merkt al snel genoeg of ze lekker zitten en niet plotseling uit je oren vallen als je aan het sporten of aan het headbangen bent.

Oordopjes kopen

Ga je oordopjes kopen? Apple Airpods zijn al jarenlang de populairste oordopjes op de markt. Er zijn verschillende versies, elk met verschillende prijzen. Maar er zijn kapers op de kust. Samsung maakt met de Galaxy Buds eveneens populaire oordopjes, en ook bekende bedrijven als Sony, JVC, JBL en Jabra zijn in de markt actief. Kwestie van goed de merken en prijzen met elkaar vergelijken. Dat doe je snel en gemakkelijk op Kieskeurig.nl.