Apple AirPods: tips & trucs voor je oortjes

Apple AirPods zijn de bekendste oordopjes ter wereld. Er zit een enorme verzameling aan techniek in dat kleine oordopje. Wist je bijvoorbeeld dat je de batterijstatus kunt checken op je iPhone of via de oplaadcase? En dat je snel kunt switchen tussen ANC en Transparency Mode? In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt.

Ook je eigen AirPods hebben? Bekijk het aanbod!

Bekijk

Hoe controleer je de batterijstatus?

AirPods gaan makkelijk een uurtje of vier mee als je muziek luistert, en vijf minuten opladen in de case geeft je zo weer een extra uur. Het is wel handig om te weten hoeveel tijd je nog over hebt. Om dat te checken, stop je de AirPods in de case en houd je de case bij je iPhone of iPad. Het batterijpercentage verschijnt op het scherm. Zijn je AirPods verbonden met je iPhone? Dan zie je de batterijstatus ook in de Batterij-widget van je telefoon.

Hoe wijzig je het volume?

Het volume van je AirPods wijzigen kan op meerdere manieren. Zijn ze verbonden met je iPhone? Dan kun je de bedieningsknoppen op je telefoon gebruiken. Je kunt ook het bedieningspaneel gebruiken, of de slider op je lockscreen. AirPods Max (de koptelefoon) hebben een fysiek draaiknopje waarmee je het volume kunt regelen. Liever hands-free? Zeg ‘Hey Siri, zet het volume lager’, en de slimme assistent doet de rest.

Switchen van ANC naar Transparency

AirPods beschikken over Active Noise Cancellation (ANC) en Transparency Mode. ANC filtert omgevingsgeluid, terwijl Transparency Mode het juist extra goed doorlaat. Switchen tussen de twee kan door de druksensor aan de zijkant van het pootje van de oordopjes ingedrukt te houden. Je kunt ook de softwarematige manier gebruiken: ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Bluetooth en je krijgt de keuze tussen ANC, Transparency of Uit.

Hoe skip je naar het volgende liedje?

De zijkant van het pootje van je AirPods is een drukgevoelige knop. Daarmee kun je je muziek pauzeren of juist afspelen door er een keer op te drukken. Druk je er twee keer snel achter elkaar op, dan skip je naar het volgende liedje. Drie keer drukken betekent terug naar de vorige track. Je kunt al deze opties natuurlijk ook gebruiken op je iPhone of iPad, door via je muziek-app of het vergrendelscherm op de pauze-, vorige- of volgende-knop te tikken.