Wat kan een slimme koelkast?

Veel apparaten zijn tegenwoordig ‘slim’, wat niets meer betekent dan dat ze bepaalde taken kunnen verrichten zondat dat jij ze dat hoeft te vertellen. Een slimme koelkast kan bijvoorbeeld zelf aangeven wanneer de melk op is, en zelfs nieuwe bestellen. Hoe werkt een slimme koelkast, en wat kun je ermee? In dit artikel leggen we het uit.

Op zoek naar een nieuwe koelkast? Bekijk het aanbod

Bekijk

Wat is een slimme koelkast

Een slimme koelkast is natuurlijk gewoon een koelkast, maar dan met veel extra functies. De koelkast weet zelf wat erin zit, en kan het aangeven als er iets op is. Sommige slimme koelkasten hebben een touchscreen of een doorzichtige deur, zodat je niet met de deur open hoeft te zoeken naar die laatste tomaat achterin. Ook kan je een slimme koelkast verbinden aan een app, zodat je op je telefoon kunt zien wat erin zit: handig als je wéér twijfelt of je nog wel eieren hebt als je voor het schap staat.

Voorraadbeheer

Een slimme koelkast weet wat erin zit. Dat is handig, want als je aan je laatste pak melk toe bent, kan je koelkast je een seintje geven. Sterker nog: je koelkast kan zelf een boodschappenlijstje maken met etenswaren die je niet meer hebt. Er zijn zelfs slimme koelkasten die je recepten voorschotelen met de etenswaren die je nog wél in de koelkast hebt liggen. Zo wordt kliekjesavond ineens een stuk makkelijker.

Touchscreen

Veel slimme koelkasten beschikken over een touchscreen. Daarmee kun je boodschappenlijstjes maken, kijken wat er nog in de koelkast zit, of bijvoorbeeld de temperatuur van de groentelade regelen. Je kunt er briefjes voor je geliefde op achterlaten, tekeningen op maken, het weer en het nieuws checken, en zelfs muziek op afspelen! Zo wordt je avondje in de keuken ineens een stuk minder saai.

Connecten met je smart home

Je kunt je slimme koelkast ook verbinden met je smart home, en dat kan erg handig zijn. Zit je lekker op de bank en schiet je opeens een boodschap te binnen? Via je slimme assistent op je telefoon of speaker kun je ‘m zo aan het lijstje toevoegen. Ook de temperatuur regelen is een fluitje van een cent, en daarvoor hoef je niet eens op te staan. De meeste nieuwe slimme koelkasten werken goed samen met de slimme assistenten van Google en Apple, dus probeer het vooral een keer uit!