Magnetron inbouwen, ja of nee?

Inbouwapparatuur heeft altijd zijn voordelen en zijn nadelen, en dat geldt ook voor inbouwmagnetrons. Vooral in nieuwe keukens kun je doorgaans makkelijk apparatuur laten inbouwen. Dat scheelt ruimte, en het ziet er mooi uit. Denk je erover na om een magnetron te gaan inbouwen? Check dan vooral de tips in dit artikel.

Magnetron inbouwen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Inbouw vs losstaand

Inbouwapparatuur heeft als grote voordeel dat je nieuwe apparaat naadloos in je keuken past. Moderne keukens zijn zo ingericht dat er ruimte is om apparaten te laten inbouwen. Dat kan met ovens en vaatwassers, maar dat kan net zo goed met een (combi)magnetron. Zo hoef je geen ruimte op je aanrechtblad op te offeren en kun je toch gebruikmaken van je apparaat. Dat scheelt niet alleen ruimte, maar het is ook een stuk makkelijker schoon te maken en houden.

Afmetingen

Bij het inbouwen van keukenapparatuur, en dus ook van je magnetron, zijn de afmetingen natuurlijk ontzettend belangrijk. Dat geldt zowel voor de breedte als voor de hoogte. De meeste keukens hebben ruimte voor inbouwmagnetrons van tussen de 50 en 60 centimeter breed, en rond de 40 centimeter hoog. Check dus goed de indeling van je keuken voor je een inbouwmagnetron aanschaft, want je wil natuurlijk niet met een te kleine of te grote magnetron zitten.

Zelf doen?

Een magnetron inbouwen kun je doorgaans prima zelf, en daar hoef je echt geen begenadigd klusser voor te zijn. Door de standaardmaten is het vrijwel onmogelijk om het verkeerd te doen. Eventueel schroef je je oude apparaat eerst los. Daarna plaats je je nieuwe magnetron in de nis in je keuken - als je het goed hebt uitgekiend, past het in principe altijd. Daarna is het een kwestie van het nieuwe apparaat weer terug op zijn plaats schroeven.

Inbouwmagnetron kopen

Een inbouwmagnetron kopen is niet zo heel ingewikkeld. Het belangrijkste is natuurlijk dat je rekening houdt met de nismaten in je keuken. Als je dat eenmaal hebt gedaan, is het tijd om naar de magnetron zelf te kijken. Hoeveel watt wil je, en wil je een losse magnetron of een combi? Misschien heb je wel voorkeur voor een bepaald merk, of wil je bijvoorbeeld een grillfunctie. Welke inbouwmagnetron je ook zoekt, je vindt hem altijd op Kieskeurig.nl.