De voordelen van een Amerikaanse koelkast

In een Nederlandse keuken zijn ze niet standaard terug te vinden: een Amerikaanse koelkast. Niet alle keukens hebben plek voor zo’n gevaarte maar als hij eenmaal aan jouw keuken is toegevoegd, zul je al snel merken dat er veel voordelen hangen aan een Amerikaanse koelkast. In dit artikel lichten we een paar van deze voordelen uit.

Een Amerikaanse koelkast in je keuken hebben heeft veel voordelen!

Bekijk

Groot, groter, grootst

Het aller grootste voordeel is natuurlijk de opbergruimte die je hebt in een Amerikaanse koelkast. Deze tweedelige koelkast biedt dankzij het formaat voldoende opbergruimte en is vaak voorzien van zowel een koel- als een vriesgedeelte. Hier kun je dus met een groot huishouden met gemak al jouw boodschappen makkelijk en overzichtelijk in opbergen. Dit betekent ook dat je in de supermarkt of op de markt makkelijk wat extra boodschappen kunt meenemen. Bijvoorbeeld als jouw favoriete producten in de aanbieding zijn. Thuis berg je ze met gemak op.

IJskoud

Naast de dubbele deuren, is de ijsmaker van een Amerikaanse koelkast hét herkenbare en meest gewilde element. Het gemak van een ijsmaker is in veel situaties handig. In de zomer drink je altijd een ijskoud gekoeld drankje en je hoeft slechts het waterreservoir aan te vullen om te allen tijde gebruik te kunnen maken van de ijsmaker. Sommige koelkasten zijn voorzien van zowel een ijsblokjesmaker als een crushed ijs optie. Dit laatste is handig voor wanneer je graag cocktails maakt. Iemand zin in een mojito?

Slimmer en energiezuiniger

Je denkt misschien dat een Amerikaanse koelkast dankzij zijn formaat energie slurpt en dat dit geen goede aankoop is als je je energierekening een beetje in de gaten wil houden. Tegenwoordig zijn koelkasten echter steeds slimmer waardoor je altijd inzicht behoudt in het energieverbruik door bijvoorbeeld de koelkast te koppelen aan een bijbehorende app. Kies een koelkast uit die voorzien is van een A-label om zeker te weten dat je een zuinige keuze maakt. Daarnaast zijn de Amerikaanse koelkasten voorzien van speciale functies die ijsvorming aan de binnenkant zoveel mogelijk tegengaan. Hierdoor bespaar je energie en hou je altijd optimale opbergruimte.

Flexibel in te delen

Buiten het feit dat een Amerikaanse koelkast natuurlijk ontzettend veel opbergmogelijkheden biedt, zijn ze ook vaak flexibel in te delen. Jij kunt zelf bepalen waar je bepaalde producten het liefst opbergt. In sommige gevallen kun je zelfs een vries gedeelte tijdelijk veranderen naar een koelgedeelte om op deze manier extra ruimte te creëren. Dat is bijvoorbeeld extra handig wanneer je een feestje hebt en meer drank gekoeld wil hebben. Dankzij de flexibele indelingsmogelijkheden voldoet jouw Amerikaanse koelkast altijd aan jouw (opberg)behoeftes.