Beveiligingscamera kopen: hier moet je op letten

Better safe than sorry, en dat geldt natuurlijk helemaal voor je huis. Een beveiligingscamera is daarom geen overbodige luxe. Het lastige is: er zijn zoveel verschillende merken en versies dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Tijd dus om het kaf van het koren te scheiden en te beslissen welke beveiligingscamera je gaat kopen.

Beveiligingscamera kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Plaatsing

Allereerst goed om te bedenken: waar ga je ‘m ophangen? Sommige beveiligingscamera’s zijn geschikt om buiten te plaatsen, andere zijn echt alleen voor binnen. Maar ook de plek in je huis waar je de beveiligingscamera op gaat hangen is belangrijk. Monteer je ‘m aan de muur, aan het plafond, of zet je hem liever ergens op een voetje neer? In de specificaties op Kieskeurig.nl kun je precies zien waar de beveiligingscamera van je keuze moet komen te hangen.

Verbinding

Een andere keuze die je moet maken is de verbindingstechnologie. Grofweg heb je twee keuzes: bedraad of draadloos. Draadloos klinkt natuurlijk goed, omdat je geen kabels hoeft weg te werken achter muren. Met een goede wifi-verbinding kun je bovendien prima een goed signaal doorsturen. Maar een bedrade beveiligingscamera heeft ook z’n voordelen: je zit niet met het probleem van een lege accu, en ze gaan doorgaans ook een stuk langer mee.

Merk

Als het om beveiligingscamera’s gaat, zien we een paar bekende en minder bekende merken terug. TP-Link is een van de populairste merken, maar ook Foscam en Eufy hebben een breed assortiment. Ring ken je natuurlijk van de slimme deurbellen, en Google maakt met Nest ook slimme beveiligingscamera’s. Verder zijn er nog handenvol aan Aziatische fabrikanten op de markt. Qua werking verschillen ze niet zo veel, qua duurzaamheid en bediening een stuk meer.

Beveiligingscamera kopen

Ben je van plan een beveiligingscamera te kopen? Let dan zeker op bovenstaande zaken, maar vergeet de andere belangrijke dingen niet. Wil je bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben tot digitale zoom, en de beveiligingscamera met je smartphone kunnen bedienen? Zoek je één camera, of juist een hele set? En wat te denken van functies als nachtvisie en bewegingsdetectie? Op Kieskeurig.nl vergelijk je alle beveiligingscamera’s snel en makkelijk met elkaar.