Kom de zomer door met een nieuwe barbecue

Niks fijners dan om een snikhete zomerdag af te sluiten met een heerlijke barbecue. Een goede barbecue is de investering best waard, en als je er eenmaal een hebt, ben je er al snel niet meer bij weg te slaan. Als je een barbecue gaat kopen, is het handig om op een paar dingen te letten. Welke dingen dat zijn, vertellen we in dit artikel.

Barbecue kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Merk

Vuur is vuur, maar elke barbecue is anders. De bekendste barbecues komen tegenwoordig van The Bastard. Het zijn grote, zware, ei-vormige apparaten die je stoutste barbecue-dromen waarmaken. Met 1000-2000 euro zijn ze absoluut niet goedkoop, maar het is zeker het overwegen waard. Concurrent Weber pakt het doorgaans wat minder overdreven aan, maar de keuze bij het merk is enorm. Er zijn nog talloze andere bedrijven die barbecues maken, dus er zit vast iets voor je tussen.

Gas, houtskool of elektrisch?

Het volgende dat je moet bepalen is de warmtebron. Traditioneel werkt een barbecue natuurlijk op houtskool, en nog steeds is dat de meestgebruikte vorm. Houtskoolbarbecues zijn echter minder makkelijk te finetunen qua temperatuur. Daarom zijn gasbarbecues tegenwoordig ook zo populair: je kunt veel preciezer koken, al mis je natuurlijk wel die specifieke houtskoolsmaak. Nog een stapje verder? Dan kun je ook kiezen voor een elektrische barbecue.

Prijs

Als er een productgroep is waar de prijzen nogal uiteenlopen, dan is dat wel de barbecue. Al voor een paar tientjes heb je een simpele versie, bestaande uit een bak met ruimte voor houtskool en een rooster voor het voedsel. Aan de andere kant van het spectrum vind je de enorme Bastards en Big Green Eggs, die makkelijk meerdere duizenden euro’s kunnen kosten. Het is maar net hoeveel je ervoor over hebt, en hoe vaak je je barbecue denkt te gaan gebruiken.

Barbecue kopen

Met bovenstaande tips kom je al een heel eind. Er zijn barbecues in alle soorten en maten. Even snel een barbecue voor twee weken op de camping? Dat kan prima, en dat hoeft helemaal niet veel te kosten. Liever een permanent kookeiland in je achtertuin? Ook dat is geen enkel probleem, al moet je daar wel wat dieper voor in de buidel tasten. Hoe dan ook, met alle barbecues die je op Kieskeurig.nl vindt, kom je sowieso de zomer wel door.