TV-kaarten vergelijken en kopen (81 resultaten)

Filteren

Beste

Nieuwste

TV-kaarten vergelijken

Een tv-kaart maakt het mogelijk televisiesignalen te ontvangen op je pc of laptop. Op een tv-kaart vind je in de meeste gevallen verschillende ingangen voor de aansluiting van kabels en antennes, tuners voor analoge en digitale televisie en een ingebouwde processor voor het verwerken van de beelden.

Daarnaast zijn de meeste tv-kaarten voorzien van hardware voor de opname van tv-beelden. Je favoriete programma kan hiermee worden opgeslagen op de harde schijf van de computer.

PCI of USB tv-kaart

De klassieke tv-kaart maakt gebruik van een PCI- of PCI Expressaansluiting. Deze kaart moet worden ingestoken op het moederbord, waarvoor de behuizing van de computer geopend dient te worden. Dit type kaart is meestal voorzien van goede hardware, een ingebouwde processor en meerdere aansluitingen.

De tv-kaart wordt echter ook geleverd in de vorm van een USB-stick. Deze is veel compacter en kan eenvoudig op een vrije poort van de computer worden aangesloten. De USB tv-kaart beschikt over minder goede hardware en zal dus meer rekenkracht van de computer zelf gebruiken tijdens het bekijken van televisie. Daarnaast heeft de USB-stick in de meeste gevallen enkel een aansluiting voor een DVB-T (Digitenne) antenne.

Tv-kaarten vergelijken

Bij het vergelijken van tv-kaarten is het belangrijk op de onderstaande specificaties te letten.

  • Ingangen
    De meeste tv-kaarten zijn standaard voorzien van een DVB-T ingang voor een antenne. Daarnaast zijn de kaarten vaak voorzien van ingangen voor composiet en het meer hoogwaardige S-Video. Voor stereogeluid is er in enkele gevallen een RCA-aansluiting aanwezig.

  • Tuners
    Een tv-kaart kan beschikken over één of meerdere tuners. Deze kunnen gebruikt worden om tegelijkertijd zowel digitaal als analoog beeld te ontvangen. Daarnaast kan met een dubbele tuner naar een programma gekeken worden terwijl een ander kanaal wordt opgenomen.