naar prijzen
Pagina 1 van 1
patrick ter heegde
30-01-2010 -
hi.
ik heb deze kooplaat een maand geleden bij mij thuis ingebouwd.
Onze oude inductieplaat heeft er naar 14 jaar de brui aan gegeven.
Onze oude inductieplaat was een atag en is ons erg goed bevallen.
Het grote nadeel van deze plaat was dat deze toen erg duur [fl 3000,-] was.
Aangezien onze keuken dus net zo oud is en ook al een beetje in verval begint te geraken wou ik niet meer van die dure apparatuur in deze keuken zetten.
Deze fagor plaat lijkt vrij veel op onze ouwe atag plaat
en is vrij makkelijk te bedienen.
Tot nu toe werkt hij prima en is een heel stuk goedkoper dan een atag plaat.
Het grootste nadeel van deze plaat is dat ventilator die de plaat aan de onderkant koelt erg lang door blijft draaien ondanks dat je de kookplaat al lang hebt uitgeschakeld.
Bij ons loopt de ventilator soms wel 15 minuten door en dat vind ik toch wel erg lang. Hoe het met de betrouwbaarheid zit moet zich nog uitwijzen maar tot dus ver lijkt mij dit een prima plaat voor een leuke prijs.
Totaal 9
9 - vormgeving
9 - duurzaamheid
OnnovdL
18-01-2010 -
Hi,
Overal wordt vermeld dat je de 4 zones tegelijk kan gebruiken. Echter op de site van de Fabrikant vind ik niets terug en ik lees hier toch een aantal berichten van mensen waarbij het niet (helemaal) werkt.
Kan het wel of niet?
Ik hoor het graag van jullie!
Thanks.
Onno.
sjefke002
20-01-2010 -
Mijn dochter kan gewoon alle 4 de pitten gelijk gebruiken.
Ze had een pan op de plaat gezet waar vocht onder zat, vandaar dat ie zo'n herrie stond te maken...
sjefke002
16-11-2009 -
Mijn dochter is sinds kort ook in het bezit van deze inductiekookplaat.
Zaterdag waren haar 2 voorste platen in gebruik en wilde ze een plaat achter gebruiken. Deze begon te "tikken" en het begon wat vreemd te ruiken. Toen ze de pan eraf haalde, had deze ook een indruk achter gelaten die wel weer weg te vegen was.
Hij werd wel warm, maar door voorgaande heeft ze besloten toch die pit maar weer uit te zetten. De twee pitten achterin blijken dus niet echt te werken. Ze vertonen beiden hetzelfde euvel.
Iemand enig idee wat dit kan zijn?
Alvast heel erg bedankt.
LOKO
20-01-2010 - Gebruikt je dochter wel speciale inductiepannen? Je moet nl. wel speciaal daarvoor geschikte pannen gebruiken.
zoontje
31-10-2009 -
Deze plaat enkele dagen geleden gekocht. Keurig aangesloten op 2x 16 Amp.
Maar kan geen twee kookzones tegelijk gebruiken die onder elkaar zitten. zelfs als beide zones op een lage stand staan, 2 of 3, gaat een zone "pendelen".(aan en uit)
Wie kent dit probleem?
m.immel
10-07-2009 - verkooppunt amsterdam fagor electra kookplaten
jennie monster
07-03-2009 -
14 dagen in gebruik
12 jaar een siemens gehad
Glasplaat gebroken door eigen schuld(facetrand)
mogelijkheden 10 (mede door timer)
kwaliteit moet de tijd uitwijzen,ziet er degelijk uit met goede gebruiksaanwijzing
kritische noot hoort fan bij afkoelen wat meer maar zeker niet hinderlijk
Martin P. Boele
29-12-2008 -
Weet u wat de zuinigste kookplaat is?
Ik woon op een boot en als ik meer dan 2 zones gebruikt knalt mijn hoofd zekerin g eruit!
M.vr. gr. Martin P. Boele
peter2008
01-01-2009 - heb je de plaat wel op 2 fase aangesloten?
driekske
24-09-2008 -
dit is een uitbreiding op mijn onderstaande review:
de koookplaat is nu een 9 maanden in bezit, maar heeft enige (4x) storingen gegeven. Het lijkt erop dat het appparaat veel koeling nodig heeft via de aan te leggen ventilatie openingen, meer dan de gebruiksaanwijzing/inbouwinstructie voorschrijft.
Er wordt dan gekookt op 3 of 4 zones, zou hij toch wel moeten kunnen.
Het apparaat valt dan uit en moet dan gereset worden via de stekker.
Voor de rest nog alles in orde, we wachten af.....
driekske
08-10-2008 - plaat gaf geen foutcode aan. viel gewoon uit. Ventilator bleef volgens mij wel na draaien (Is weer even geleden) Nadat dit gebeurd was heb ik de la eronder open gezet en even alle zones maximaal aangezet met water, geen storing meer maar ook geen voelbare hitte meer bij de ventilatie-uitlaat. Dus ik denk dat dit het is geweest. Ik ga nu het vaste frontje voor de kookplaat aanpassen voor meer koeling.
Ton1
07-10-2008 -
Als hij uitvalt, geeft hij dan ook een foutcode?
Zo ja, welke? Ik ben onlangs in mijn review een beetje voorbarig geweest dat hij nu goed werkt, 2 dagen geleden is ie weer uitgevallen. Er was slechts 1 zone in gebruik en hij stond pas een minuut of 5 aan, dus oververhitting lijkt me uitgesloten.
Ton1
24-09-2008 -
Wij hebben deze kookplaat nu een aantal maanden en we hadden eerst een exemplaar dat om de haverklap de foutmelding F8 gaf en vervolgens uitviel. Gebeld met de servicedienst, er moesten nieuwe modules in. Monteur kwam maar had verkeerde onderdelen bij zich die nog voor het oude model bedoeld waren. Dag erna kwam hij weer met modules uit een ander merk kookplaat die zouden moeten passen. Uiteindelijk had ik een nieuwe kookplaat waar al onderdelen uit drie verschillende apparaten in zaten! Toen de monteur weg was begonnen de relais in de kookplaat continue spontaan te klapperen terwijl de plaat uit was. Het leek me veiliger om de stroom uit te schakelen in de meterkast.
Gebeld met de importeur, hij was niet gelukkig met de gang van zaken en heeft een week later de plaat om laten ruilen voor een nieuwe.
Deze nieuwe plaat gaf na twee weken 3 maal dezelfde F8 foutmelding. Ik heb nog eens met de importeur gebeld en gevraagd of zij wellicht wisten wat dat betekent, maar helaas. Dat is nu ongeveer 2 maanden geleden en ik heb de foutmelding sinds die tijd niet meer gezien, heel vreemd allemaal!
Totaal 8
8 - vormgeving
9 - duurzaamheid
Joris D
17-09-2008 -
Sinds enkele dagen hebben we deze fagor inductieplaat.
Deze plaat is een behoorlijk stuk stiller, en beter bedienbaar dan onze vorige zanussi inductieplaat van een half jaar oud. Het is een zeer prettige plaat om mee te werken, alles kookt snel, de bediening is overzichtelijk en uitgebreid, en hij is vooral lekker stil!
Daar kunnen ze bij zanussi nog eens een voorbeeld aan nemen!
10 - mogelijkheden
Jopia
24-07-2008 -
Hallo bezitters van deze plaat,
Ik ben op zoek naar specefieke informatie van deze inductiekookplaat. Heeft hij een timer, hoeveel standen, automatische uitschakeling, restwarmte-aanduiding en panherkenning?
Groetjes
Marc Huizinga
03-09-2008 -
Even een aanvulling op mijn voorganger. De plaat bezit 4 timer zones. De timer kan alleen ingesteld worden indien er door de plaat een pan wordt gedetecteerd. Door op de timer knop te drukken kan je met een indicator een zone aanwijzen en een tijd instellen voor deze betreffende zone.
Ik heb de inductiekookplaat sinds gisteren en ik ben er erg van onder de indruk!
2008peter
04-08-2008 -
De plaat heeft 1 timer zone rechts achter, 9 standen, panherkenning, en restwarmte indicatie.
En hij bevalt voor de rest uitstekend.
Dus een echte aanrader.
Driekske
05-01-2008 -
ik heb Fagor aangeschaft vanwege de prijs.
Mijn vorige apaaraat, een Whirlpool inductiekookplaat kostte 12 jaar geleden meer dan het 3-voudige en had teven een paar domme constructiefouten, zoals slechte drukknoppen die snel kapot gingen en een ventilatieopening achter/boven, waardoor het apparaat vol liep bij overkoken en daardoor 2 zones uitgevallen waren. Verder stelde de service van Whirlpool mij teleur, ze konden of wilden mij na 3 aanvragen voor service niet meer helpen.
Op zoek naar andere merken viel me dit merk op, onbekend in nederland, volwassen uitstraling en stukken goedkoper dan de bestaande merken.
De Fagor was makkelijk te installeren, past exact in het bestaande gat. Ook de handleiding voor aansluiting van de perilex stekker is duidelijk genoeg mits je een beetje van electra af weet.
Handleiding, verpakking etc maakt een verzorgde indruk, zo ook de kookplaat. Functies werken allen goed, bediening is eenvoudig en overzichtelijk. Hoe de kwaliteit zal zijn is altijd de vraag, de fouten van mijn vorige kookplaat heeft het niet meer, en dit apparaat heeft 3 jaar garantie.
Voor mijn gevoel kan de prijs/kwaliteit verhouding moeilijk worden overtroffen door anderen, die toch steeds zeer duur blijven en ook klachten uit het veld hebben.
Driek
Totaal 9
9 - vormgeving
8 - duurzaamheid
2008peter
29-11-2007 -
Top prijs voor een uitstekende inductieplaat.
Volgens de verkoper is Fagor de producent van alle inductiespoelen.
De bediening is eenvoudig, hij is makkelijk schoon te maken, en 3 jaar garantie!
Fagor, Bedankt!
10 - mogelijkheden