Blu-ray branders vergelijken en kopen (17 resultaten)

Filteren

Beste

Nieuwste

Blu-ray branders vergelijken

Een blu-ray brander wordt gebruikt om data op een blu-ray disk te schrijven. Dit schrijfproces wordt ook wel branden genoemd. De blu-ray brander wordt in de meeste gevallen in de computer geplaatst. Er zijn echter ook externe blu-ray branders beschikbaar.

De blu-ray disk staat bekend om haar hoge opslagcapaciteit, die kan oplopen tot 50 GB. Hiermee is dit type schijf erg geschikt voor het opslaan van Full-HD video met 7.1-kanaals surround-sound. Deze films kunnen op een televisie met blu-ray speler worden afgespeeld.

Voor het branden van blu-raydisks is gespecialiseerde software vereist. Dit is echter op de meeste computers standaard aanwezig. Losse brandprogramma’s zijn daarnaast gemakkelijk online te vinden.

De meeste blu-ray spelers zijn backwards compatible en kunnen dus ook de oudere cd-roms en dvd’s schrijven en lezen.

Schrijf- en leessnelheid

Bij het uitzoeken van een blu-ray brander is het belangrijk te letten op de maximale schrijf- en leessnelheid. Deze kenmerken bepalen hoe snel een blu-ray disk gebrand kan worden en kan worden uitgelezen. Aangezien het branden van blu-ray disks een tijdrovend proces kan zijn, is het verstandig een brander met een hoge schrijfsnelheid te kiezen.

Soorten blu-ray

Met een blu-ray brander kunnen vier verschillende soorten blu-raydisks worden gebrand. De mogelijkheden, opslagcapaciteit en aanschafprijs verschilllen per soort disk. Hieronder worden deze nader toegelicht.

 • Blu-ray writable (BD-R)
  Blu-ray writable heeft een enkellaags opslagcapaciteit van 25 GB. De blu-ray writable disk kan slechts één keer gebrand worden, waarna de geschreven informatie niet meer vervangen kan worden.

 • Blu-ray rewritable (BD-RE)
  De blu-ray rewritable is herschrijfbaar en kan dus meerdere keren gebrand worden. Ook dit type schijf maakt gebruik van een enkellaags opslagcapaciteit van 25GB.

 • Blu-ray writable dual layer (BD-R DL)
  Een blu-ray writable dual layer is eenmalig beschrijfbaar, en kan dus maar één keer gebrand worden. Dankzij de dubbellaags opslagmethode kan er 50 GB aan data op deze disk geschreven worden.

 • Blu-ray rewritable dual layer (BD-RE)
  Een blu-ray rewritable dual layer disk kan meermaals gebrand worden en beschikt over een dubbellaags opslagcapaciteit van 50 GB. Dit is het duurste type blu-ray disk dat met een blu-ray speler gebrand kan worden.